Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieustudente voor tijgeronderzoek naar India

Datum nieuwsfeit: 02-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Deventer, 21 december 2000

milieustudente Saxion Hogeschool IJselland voor tijgeronderzoek naar India

WNF ondersteunt initiatief Milieu-studente Saxion Hogeschool IJselland voor tijgeronderzoek naar India

Begin januari vertrekt Claudia Vijge, studente aan de Saxion Hogeschool IJselland uit Deventer, naar het natuurpark Tadoba in India voor een bijzonder ecosysteem onderzoek. Ze gaat werken aan de daadwerkelijke verbetering van het leefmilieu van de bengaalse tijger, het grootste roofdier van de wereld. Ook wil de studente de basis leggen voor een duurzame relatie tussen de bewoners van het Tadoba park en de aldaar voorkomende tijgers.

Binnen de opleiding Milieutechnologie legt Claudia zich toe op de specialisatie Natuur, Milieu en Landschap. Het onderzoek in India biedt haar een ideale kans om zelf actief het natuurbehoud aan te pakken. In de al bestaande en redelijk succesvolle beschermingsplannen rond tijgers is tot nu vooral gewerkt aan het creëren van afgesloten natuurreservaten, met het terugdringen van jacht en stroperij als gevolg. Volgens Claudia is het nu tijd voor de moeilijkste fase in de beschermingsplannen van de tijger. Hoe realiseer je een typische Indiase rurale samenleving waarbij inwoners goed samenleven met de aldaar voorkomende tijgers? Financiële inkomsten uit ecotoeristische initiatieven bieden extra kansen voor de plaatselijke bevolking.

Het WNF ondersteunt het onderzoek van Claudia Vijge inhoudelijk en met een financiële bijdrage. Daarmee is zij ook in staat om via een eigen website de ontwikkelingen - letterlijk - wereldkundig te maken. Geïnteresseerden kunnen Claudia via de site vragen stellen. Het adres van de site is www.claudiainindia.f2s.com

Claudia Vijge studeert volgend jaar af. Daarna is zij van plan zich verder te ontwikkelen en de masters-opleiding Nature Conservation and Biodiversity Management te volgen. Deze MSc opleiding is onderdeel van het succesvolle International Masters Programme van de Saxion Hogeschool IJselland.

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Hogeschool IJselland Bureau Bestuursondersteuning/Communicatie, dhr. J.P.J. Rombouts
Telefoon (0570) 66 31 20
Fax (0570) 66 35 22
Email (Communicatie@hsij.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie