Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delft Instruments krijgt meerderheid Rogan Medical Systems

Datum nieuwsfeit: 02-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T

Delft Instruments verkrijgt meerderheid in Rogan Medical Systems B.V.

Delft Instruments N.V. maakt bekend dat zij haar belang in Rogan Medical Systems B.V. te Zeist per 1 januari 2001 van 35% naar 52% uitbreidt.

Rogan Medical Systems ontwikkelt met 17 medewerkers software op het gebied van Picture Archive & Communication Systems (PACS).

De omvang van de huidige markt voor PACS systemen is wereldwijd ongeveer USD 3 miljard en groeit met gemiddeld 30% per jaar. Hoewel Rogan Medical Systems nog een relatief kleine speler is, heeft het bedrijf reeds een aantal belangrijke innovaties op haar naam staan. Het "Everything On Line" (EOL) concept voorziet erin dat al het beeldmateriaal, waartoe artsen, verplegend en ondersteunend personeel toegang moeten hebben, onmiddellijk en op ieder moment en op ieder werkstation beschikbaar is. Dit vormt een groot onderscheid met bestaande systemen, waarbij vooral in het geval van niet zeer recent beeldmateriaal van tevoren moet worden uitgezocht welke beelden wanneer en op welke werkplek bekeken gaan worden. De meest recente innovatie die Rogan Medical Systems in november in Chicago wereldkundig heeft gemaakt, combineert EOL met het tevens door haar gelanceerde M.A.S.S. principe. Door deze primeur wordt de afleversnelheid van met name moderne radiologische studies vele malen vergroot.

Rogan Medical Systems werkt reeds samen met de Delft Instruments bedrijven Nucletron B.V. (radiotherapie en thorax imaging) en Oldelft Benelux B.V. (distributie en onderhoud van medische kapitaalgoederen).

In het afgelopen jaar heeft Rogan diverse PACS installaties gerealiseerd in Nederland, Engeland, China en Singapore. Rogan Medical Systems zal worden voortgezet als afzonderlijke werkmaatschappij van Delft Instruments.

Delft Instruments N.V., genoteerd op Euronext Amsterdam, is de holding van een internationale groep van ondernemingen met circa 1000 medewerkers en een jaaromzet van ruim NLG 400 miljoen. Delft Instruments verkoopt voornamelijk onder eigen regie ontwikkelde en/of vervaardigde hoogwaardige instrumenten, systemen en software voor medische, industriële en wetenschappelijke toepassingen, aangevuld met handelsproducten.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V.
Delft, 2 januari 2001

Voor nadere informatie: E.H. de Groot, Voorzitter Raad van Bestuur

tel. 015 2601 206

e-mail: (ehdegroot@delftinstruments.nl)

Website:http://www.delftinstruments.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie