Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 02-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Yvette Verboon
Datum: 2 januari 2001

Inbraak in woning Voorhout
In de nacht van zondag 31 december op maandag 1 januari 2001 werd ingebroken in een woning aan de Foeliehof. Om binnen te komen forceerden de inbrekers een raam. Vooralsnog worden uit de woning enkele geluidsboxen en fotocamera's vermist.

Inbraak in twee woningen Sassenheim
Tussen 31 december 13.30 en 1 januari 2001 10.00 uur werd ingebroken in twee woningen aan de Hooge Wei. Om binnen te komen werd met grof geweld de voordeur opengebroken. Vooralsnog worden er portemonnees en geld vermist.

Inbraak in woning Hazerswoude-dorp Tussen zondag 31 december 13.00 uur en maandag 1 januari 15.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Lindelaan. Om binnen te komen forceerden de inbrekers een slot van de achterdeur. Vooralsnog worden enkele zilveren goederen vermist.

Auto belandt tegen boom Zoeterwoude-dorp
Op maandag 1 januari rond 17.30 uur belandde op de Nieuwe Weg een 40-jarige vrouw uit Zoeterwoude-dorp met haar auto tegen een boom. Daarbij raakte zij en een 43-jarige inzittende, eveneens uit Zoeterwoude-dorp, gewond. Zij werd met buitletsel overgebracht naar het LUMC. De passagiere liep hoofd- en nekletsel op en is eveneens vervoerd naar het LUMC. Het ongeval ontstond vermoedelijk doordat zij met haar wielen in de berm terecht kwam, vervolgens de auto weer op de weg stuurde, waarna zij vervolgens de controle over de auto kwijt raakte.

Brandje bij onderwijsinstelling Leiderdorp
Op maandag 1 januari werd rond 20.45 uur door een beveiligingsbedrijf brand ontdekt bij een onderwijsinstelling aan de Leidsedreef. In een ruimte dicht bij de deur was een enorme rookontwikkeling en een begin van brand. De brandweer smoorde het vuur. De politie denkt dat de brand is ontstaan nadat een onbekende iets brandends door de brievenbus heeft geduwd.

Automobilist rijdt in op voetgangers Leiden
Op maandag 1 januari rond 00.45 uur moesten een 25-jarige en een 20-jarige Leidenaar op het trottoir van de Langegracht springen voor hun leven toen daar een onbekende automobilist met hoge snelheid op hen inreed. De 25-jarige Leidenaar belandde nog even op de motorkap van de auto. Hij liep daarbij letsel op aan handen, knieën en scheenbeen. De onbekende automobilist vervolgde zijn weg met hoge snelheid. Beide Leidenaars hebben bij de politie aangifte gedaan.

Inbraak in twee woningen Voorschoten Tussen zondag 31 december 17.30 uur en maandag 1 januari 01.45 uur werd ingebroken in twee woningen aan de Merelhof. Om binnen te komen werd het slot van de voordeur afgebroken. Vooralsnog worden sieraden en geld vermist.

Inbraak in flatwoning Leiden
Tussen zaterdag 30 en maandag 1 januari werd ingebroken in een flatwoning aan de Marnixstraat. Om binnen te komen werd een ruitje vernield en kon vervolgens een raam worden geopend. Vooralsnog wordt audio-apparatuur en een mobiele telefoon vermist.

Brand in wassalon Nieuwkoop
Op maandag 1 januari brak rond 06.00 uur brand uit in een wassalon aan de Meidoornlaan. De brandweer bestreed de brand en was deze rond 07.10 uur meester. De politie is op zoek naar de oorzaak van de brand.

Inbraak in woning Nieuwveen
Op maandag 1 januari werd ingebroken in een bejaardenwoning aan de Lijsterlaan. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Vooralsnog wordt uit de woning geld en sieraden vermist.

Inbraak in woning Alphen aan den Rijn Tussen zondag 31 december 16.30 uur en maandag 1 januari 13.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Jan Pieterszoon Coenlaan. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Vooralsnog worden sieraden uit de woning vermist.

Vuurwerk vliegt slaapkamerraam binnen en veroorzaakt brand Alphen aan den Rijn In een woning aan de Langenhorst ontstond maandag 1 januari rond 14.00 uur brand in de slaapkamer. Een matras raakte daar in de brand. De bewoner, een 43-jarige man, wist het brandende matras naar buiten te gooien. Hij liep daarbij brandwonden aan handen en ademhalingsmoeilijkheden op. De vrouw des huizes, 42-jaar, liep ademhalingsmoeilijkheden op. Zij zijn overgebracht naar het LUMC. Een andere man die aan het paar assistentie verleende raakte ook verwond en is overgebracht naar het Groenehartziekenhuis in Gouda. Zijn gegevens zijn de politie op dit moment nog niet bekend. De brandweer was terplaatse. De brand onstond nadat twee jongetjes, 11 en 12-jaar oud, buiten vuurwerk aan het afsteken waren en een 'grondbloem' via het openstaande slaapkamerraam naar binnen vloog.

Aanrijding met letsel Bodegraven
Op maandag 1 januari omstreeks 07.30 uur vond een aanrijding plaats op de Goudseweg. Een 24 jarige automobilist uit Alphen reed over de Goudseweg vanuit de richting Reeuwijk in de richting Bodegraven. Hij verklaarde dat de verkeerslichten op oranje stonden toen hij de kruising overstak. Ter hoogte van de afrit van de A12 reed op dat moment een auto richting de N11 bij groen licht de kruising over. De 22 jarige vrouw uit Driebrugge, passagiere van deze auto, is als gevolg van de aanrijding die daarop volgde met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het Bleulandziekenhuis.

Brand in bedrijf Boskoop Op maandag 1 januari omstreeks 06.00 uur heeft een brand gewoed in een bedrijf aan de Overslag. Vermoedelijk is de brand aangestoken in de kartonruimte aan de openbare weg. Via een luifel is de brand overgeslagen naar de zijingang van het bedrijf. Een 83-jarige bewoner van de Gouwestraat is voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Diefstal uit woning Boskoop Een 53-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan het Rijneveld. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd tussen zondag 31 december 15.45 uur en maandag 1 januari 06.00 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een ruit in te slaan. Weggenomen werd een bankpasje en een geldbedrag.

Bestelbus meegenomen na woninginbraak Zevenhuizen Een 54-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Middelweg. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op maandag 1 januari tussen 01.00 uur en 05.45 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een raam open te wrikken. Uit de woning werd een televisie en een videorecorder weggenomen. Uit de schuur werd een bestelbus meegenomen.

Diefstal uit woning Waddinxveen Een 45-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Zuidplaslaan. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op maandag 1 januari tussen 11.15 uur een 22.15 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een raam en een deur open te breken. De gehele woning werd doorzocht. Weggenomen is onder andere een geldbedrag.


Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...