Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 02-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Yvette Verboon
Datum: 2 januari 2001

Inbraak in woning Voorhout
In de nacht van zondag 31 december op maandag 1 januari 2001 werd ingebroken in een woning aan de Foeliehof. Om binnen te komen forceerden de inbrekers een raam. Vooralsnog worden uit de woning enkele geluidsboxen en fotocamera's vermist.

Inbraak in twee woningen Sassenheim
Tussen 31 december 13.30 en 1 januari 2001 10.00 uur werd ingebroken in twee woningen aan de Hooge Wei. Om binnen te komen werd met grof geweld de voordeur opengebroken. Vooralsnog worden er portemonnees en geld vermist.

Inbraak in woning Hazerswoude-dorp Tussen zondag 31 december 13.00 uur en maandag 1 januari 15.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Lindelaan. Om binnen te komen forceerden de inbrekers een slot van de achterdeur. Vooralsnog worden enkele zilveren goederen vermist.

Auto belandt tegen boom Zoeterwoude-dorp
Op maandag 1 januari rond 17.30 uur belandde op de Nieuwe Weg een 40-jarige vrouw uit Zoeterwoude-dorp met haar auto tegen een boom. Daarbij raakte zij en een 43-jarige inzittende, eveneens uit Zoeterwoude-dorp, gewond. Zij werd met buitletsel overgebracht naar het LUMC. De passagiere liep hoofd- en nekletsel op en is eveneens vervoerd naar het LUMC. Het ongeval ontstond vermoedelijk doordat zij met haar wielen in de berm terecht kwam, vervolgens de auto weer op de weg stuurde, waarna zij vervolgens de controle over de auto kwijt raakte.

Brandje bij onderwijsinstelling Leiderdorp
Op maandag 1 januari werd rond 20.45 uur door een beveiligingsbedrijf brand ontdekt bij een onderwijsinstelling aan de Leidsedreef. In een ruimte dicht bij de deur was een enorme rookontwikkeling en een begin van brand. De brandweer smoorde het vuur. De politie denkt dat de brand is ontstaan nadat een onbekende iets brandends door de brievenbus heeft geduwd.

Automobilist rijdt in op voetgangers Leiden
Op maandag 1 januari rond 00.45 uur moesten een 25-jarige en een 20-jarige Leidenaar op het trottoir van de Langegracht springen voor hun leven toen daar een onbekende automobilist met hoge snelheid op hen inreed. De 25-jarige Leidenaar belandde nog even op de motorkap van de auto. Hij liep daarbij letsel op aan handen, knieën en scheenbeen. De onbekende automobilist vervolgde zijn weg met hoge snelheid. Beide Leidenaars hebben bij de politie aangifte gedaan.

Inbraak in twee woningen Voorschoten Tussen zondag 31 december 17.30 uur en maandag 1 januari 01.45 uur werd ingebroken in twee woningen aan de Merelhof. Om binnen te komen werd het slot van de voordeur afgebroken. Vooralsnog worden sieraden en geld vermist.

Inbraak in flatwoning Leiden
Tussen zaterdag 30 en maandag 1 januari werd ingebroken in een flatwoning aan de Marnixstraat. Om binnen te komen werd een ruitje vernield en kon vervolgens een raam worden geopend. Vooralsnog wordt audio-apparatuur en een mobiele telefoon vermist.

Brand in wassalon Nieuwkoop
Op maandag 1 januari brak rond 06.00 uur brand uit in een wassalon aan de Meidoornlaan. De brandweer bestreed de brand en was deze rond 07.10 uur meester. De politie is op zoek naar de oorzaak van de brand.

Inbraak in woning Nieuwveen
Op maandag 1 januari werd ingebroken in een bejaardenwoning aan de Lijsterlaan. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Vooralsnog wordt uit de woning geld en sieraden vermist.

Inbraak in woning Alphen aan den Rijn Tussen zondag 31 december 16.30 uur en maandag 1 januari 13.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Jan Pieterszoon Coenlaan. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Vooralsnog worden sieraden uit de woning vermist.

Vuurwerk vliegt slaapkamerraam binnen en veroorzaakt brand Alphen aan den Rijn In een woning aan de Langenhorst ontstond maandag 1 januari rond 14.00 uur brand in de slaapkamer. Een matras raakte daar in de brand. De bewoner, een 43-jarige man, wist het brandende matras naar buiten te gooien. Hij liep daarbij brandwonden aan handen en ademhalingsmoeilijkheden op. De vrouw des huizes, 42-jaar, liep ademhalingsmoeilijkheden op. Zij zijn overgebracht naar het LUMC. Een andere man die aan het paar assistentie verleende raakte ook verwond en is overgebracht naar het Groenehartziekenhuis in Gouda. Zijn gegevens zijn de politie op dit moment nog niet bekend. De brandweer was terplaatse. De brand onstond nadat twee jongetjes, 11 en 12-jaar oud, buiten vuurwerk aan het afsteken waren en een 'grondbloem' via het openstaande slaapkamerraam naar binnen vloog.

Aanrijding met letsel Bodegraven
Op maandag 1 januari omstreeks 07.30 uur vond een aanrijding plaats op de Goudseweg. Een 24 jarige automobilist uit Alphen reed over de Goudseweg vanuit de richting Reeuwijk in de richting Bodegraven. Hij verklaarde dat de verkeerslichten op oranje stonden toen hij de kruising overstak. Ter hoogte van de afrit van de A12 reed op dat moment een auto richting de N11 bij groen licht de kruising over. De 22 jarige vrouw uit Driebrugge, passagiere van deze auto, is als gevolg van de aanrijding die daarop volgde met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het Bleulandziekenhuis.

Brand in bedrijf Boskoop Op maandag 1 januari omstreeks 06.00 uur heeft een brand gewoed in een bedrijf aan de Overslag. Vermoedelijk is de brand aangestoken in de kartonruimte aan de openbare weg. Via een luifel is de brand overgeslagen naar de zijingang van het bedrijf. Een 83-jarige bewoner van de Gouwestraat is voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Diefstal uit woning Boskoop Een 53-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan het Rijneveld. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd tussen zondag 31 december 15.45 uur en maandag 1 januari 06.00 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een ruit in te slaan. Weggenomen werd een bankpasje en een geldbedrag.

Bestelbus meegenomen na woninginbraak Zevenhuizen Een 54-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Middelweg. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op maandag 1 januari tussen 01.00 uur en 05.45 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een raam open te wrikken. Uit de woning werd een televisie en een videorecorder weggenomen. Uit de schuur werd een bestelbus meegenomen.

Diefstal uit woning Waddinxveen Een 45-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Zuidplaslaan. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op maandag 1 januari tussen 11.15 uur een 22.15 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een raam en een deur open te breken. De gehele woning werd doorzocht. Weggenomen is onder andere een geldbedrag.


Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie