Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ford Transit Van of the Year

Datum nieuwsfeit: 02-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BedrijfsautoRAI

2-1-01 13:20:00

Ford Transit Van of the Year

De nieuwe Ford Transit is door de internationale jury van vakjournalisten met overweldigende meerderheid gekozen tot International Van of the Year 2001. De verkiezing geldt de complete reeks Ford Transits, waarin voor het eerst modellen met voor- én achterwielaandrijving zijn verenigd.

De twintig onafhankelijke juryleden van de International Van of the Year waren duidelijk in hun waardering: van de maximaal 133 te behalen punten kreeg de Transit er liefst 112.

We zijn ontzettend blij met deze verkiezing tot Van of the Year, aldus Nick Scheele voorzitter van Ford Europa. Toen we in 2000 de Transit-reeks op de markt brachten, hebben we daarin ál onze ervaring verwerkt die we sinds 1965 hebben opgedaan als leider in dit deel van de bedrijfswagenmarkt. De Transit is altijd één van de steunpilaren geweest voor onze Europese activiteiten en deze bekroning geeft ruggensteun aan ons idee dat de Transit ook in de toekomst die sterke rol kan blijven vervullen.

Gedenkwaardig jaar
De titel International Van of the Year is de bekroning van een gedenkwaardig jaar voor de Ford Transit. Niet alleen vierde deze populaire middelzware bedrijfswagen zijn 35ste verjaardag en het heugelijk feit dat de viermiljoenste Transit van de band rolde, maar in 2000 zag een geheel nieuwe editie van dit commerciële vlaggenschip het daglicht.

Het ingenieuze ontwerp van de jongste generatie van de Transit biedt de keuze uit voor- of achterwielaandrijving in hetzelfde stilistische concept. Naast de traditionele tweetons-uitvoering met achterwielaandrijving kan de nieuwe editie van de Transit ook worden geleverd als een ééntonner met een lage laadvloer en voorwielaandrijving. Hiermee worden twee belangrijke segmenten van de markt voor middelzware bedrijfswagens afgedekt.

Debuut
De nieuwe Ford Transit met achterwielaandrijving maakte zijn Europese debuut op de Amsterdamse BedrijfswagenRAI in februari 2000, terwijl de nieuwe modellen met voorwielaandrijving hun opwachting maakten op de Bedrijfswagen IAA, in oktober te Frankfurt.

De twee uitvoeringen hebben voor 95 procent gemeenschappelijke onderdelen, wat voor bedrijven die met een gemengde vloot opereren onmiskenbare voordelen heeft. Andere fabrikanten hebben hier de handicap dat ze twee afwijkende modellen moeten fabriceren en leveren om aan de gestelde wensen te voldoen.

De nieuwe Transit-serie biedt:

* Zes soorten opbouw: gesloten bestelwagen, gesloten bestelwagen dubbele cabine, chassis-enkele cabine, chassis-dubbele cabine, kombi en bus.

* Keuze uit zes verschillende wielbases.

* Vier lengtes van laadruimte en drie dakhoogten.
* Nieuwe exterieurstyling, identiek voor de voor- en achterwielaandrijvers.

* Geheel nieuwe en volledig van turbo´s voorziene familie Duratorq-dieselmotoren met geavanceerde vierkleppentechniek die uitermate zuinig en schoon zijn.

* Eéntons uitvoeringen:

+ Voorwielaandrijving met motoren van 75, 85 of 100 PK
+ Maximum 2900 kg GVW

+ Maximum laadvermogen van 1400 kg

* Tweetons uitvoeringen:

+ Achterwielaandrijving met motoren van 75, 90 of 120 pk en 145 pk benzine

+ Maximum 4250 kg GVW

+ Maximum laadvermogen van 2150 kg (bestelwagen) of 2550 kg (chassis-cabine)

De nieuwe Ford Transit biedt voordelen die door gebruikers van bedrijfswagens als het belangrijkste worden ervaren:
* Gemakkelijk te beladen: zelfs de versie met korte wielbasis kan materialen tot een lengte van 2,5 meter vervoeren en de brede zijdelings laaddeur (1275 mm) maakt het mogelijk om voor in de laadruimte twee Europallets naast elkaar te plaatsen.
* Lage exploitatiekosten: met een brandstofverbruik dat tot 15 procent zuiniger is, langere service-intervallen en een innovatieve benadering van onderhoud, service en reparaties voor een minimum aan stilstand.

* Duurzaamheid, kracht en kwaliteit: deze vertrouwde eigenschapen van de Transit zijn versterkt, deels dankzij meer dan 3 miljoen kilometer duurtest in sommige van ´s werelds klimatologisch zwaarste gebieden.

* Beveiliging: dankzij de ontwikkeling van een nieuw slotsysteem, een primeur voor bedrijfswagens, dat geen gebruik meer maakt van kabels en stangen die het dieven mogelijk maken deuren gemakkelijk te openen.

Paul Morel, directeur Bedrijfsvoertuigen van Ford Europa: We zijn trots op de toekenning van de titel International Van of the Year aan de Ford Transit, die zo´n belangrijke rol speelt in ons productaanbod. Het verhaal van de nieuwe Transit is echter nog lang niet uit, in 2001 zullen we weer Transit-nieuws in de pijplijn hebben.

De trofee van de International Van of the Year wordt aan Ford overhandigd bij de opening van de Brusselse Bedrijfswagens Salon, op 12 januari 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie