Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nog geen regeling voor Scheepvaart-CV in Belastingen 2001

Datum nieuwsfeit: 02-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ernst & Young

Geen overgangsregeling scheepvaart-CV voor participaties aangekocht in 2001

Per 1 januari 2001 worden commanditaire vennoten niet meer aangemerkt als ondernemer, maar als medegerechtigde tot het vermogen van een onderneming. Als gevolg van het feit dat de commanditaire vennoot niet meer als ondernemer wordt aangemerkt zijn een aantal ondernemingsfaciliteiten niet meer van toepassing op de commanditaire vennoot (waaronder bijvoorbeeld de stakingsfaciliteiten). Naast de overgangsregeling (voor de stakingsfaciliteit) voor participaties aangekocht in het jaar 2000 was in het belastingplan 2001 een verlenging van deze overgangsregeling voor participaties in een scheepvaart CV die zouden worden aangekocht in het jaar 2001 opgenomen (zowel voor de stakingsfaciliteit als voor de investeringsaftrek). Het kabinet heeft echter besloten af te zien van het inwerking laten treden van deze verlengde overgangsregeling voor de zeescheepvaart (de Europese Commissie zou zijn veto hierover hebben uitgesproken). Volledigheidshalve merken wij op dat deze overgangsregeling voor de filmsector wel doorgaat. Wederom is toegezegd dat gezocht zal worden naar andere mogelijkheden om de scheepvaartsector en de betrokken regios tegemoet te komen. Aangekondigd is dat hiertoe een werkgroep zal worden samengesteld die zo snel mogelijk met voorstellen zal komen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Connie Roozen of Willem Vunderink van de scheepvaartgroep Rotterdam op telefoonnummer 010 4072448.

Nieuws

-Actualiteiten

-Archief

-Persberichten

Copyright © 2000 Ernst & Young
Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie