Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 02-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 2-01-2001
Politieberichten van 1/1 (13.00 uur) t/m 2/1 (07.00 uur)

Heerenveen: vernieling ruiten
Van zondag op maandag werden 12 ruiten vernield bij `De Kempenaer` aan de Dr. Wumkeslaan. Vijf ruiten van de sportzaal en 7 van de voormalige school, waar nu een wijkgebouw gehuisvest is, waren ingegooid. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: inbraak school
Afgelopen weekend werd ingebroken in een school van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden aan de Vondelstraat. Een ruit van een klaslokaal werd ingegooid en uit het lokaal werd een computer weggenomen. Een 59-jarige inwoner van Leeuwarden heeft namens de NHL aangifte gedaan.

Appelscha: diefstal en vernieling
Van zondag op maandag werden van een personenauto, die geparkeerd stond op de Maadsingel, drie banden lekgestoken. Ook werd de auto bekrast. Het linker voorportier werd opengebroken en uit de auto werden een zelfgemaakte lerenjas en 6 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 40-jarige inwoner van Appelscha, heeft aangifte gedaan.

Tytsjerk: snelle rijder
Maandag omstreeks 17.10 uur werd op de Rijksstraatweg een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake overschrijden van de maximumsnelheid. Een medewerker van het bureau verkeershandhaving `Fryske Diken` zag de bestuurder rijden met een snelheid van 158 kilometer per uur, terwijl aldaar 100 was toegestaan. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Leeuwarden, kreeg een bekeuring en moest zijn rijbewijs inleveren.

Berlikum: vernieling ruiten
Maandag omstreeks 22.00 uur werden in een woning aan de Lange Dyk in Minnertsga drie mannen aangehouden, die kort daarvoor bij twee woningen in Berlikum de ramen hadden ingegooid. Door de eigenaars van de woningen is aangifte gedaan. De mannen, te weten een 41-jarige inwoner van Wier, een 48-jarige inwoner van Workum en een 59-jarige inwoner van Minnertsga, werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. De oorzaak van de vernielingen ligt in de relationele sfeer. De verdachten zullen in de loop van vandaag worden gehoord.

Buitenpost: aanhouding verdachte
Dinsdag omstreeks 01.00 uur kwam er een melding binnen dat bij de flats aan de Troelstralaan zich twee mannen verdacht zouden ophouden in een personenauto. De personenauto stond als gestolen gesignaleerd. De auto was op 8 december 2000 gestolen in Berlicum (Noord-Brabant). In de auto werd één persoon aangetroffen. De man wilde niet uit de auto komen en wilde ook de deur niet openen. Na een ruit te hebben ingeslagen werd de man uit de auto gehaald. De man wilde niet zeggen wie hij was en waar hij vandaan kwam. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau en ingesloten. Naar de tweede verdachte werd in de omgeving nog een onderzoek ingesteld, doch deze werd niet meer aangetroffen. De auto werd achter het bureau gestald.

Leeuwarden: onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.55 uur werd op de Kanaalweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 645 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bakhuizen: inbraak bedrijf
Dinsdag omstreeks 02.50 uur werd ingebroken in een schildersbedrijf aan de Teeuwes de Boerstraat. Een 51-jarige inwoner van Bakhuizen overliep vier verdachten bij de winkel. Tijdens de vlucht verloor één verdachte een schoen. Terwijl een andere verdachte een bus rode verf tegen zijn rug kreeg, die door de getuige werd gegooid. Uit de winkel werden fototoestellen, een verrekijker en geld weggenomen. De verdachten reden weg in een personenauto. De personenauto met inzittenden werd later die nacht aangetroffen op de Rijksweg onder Lelystad. Eén van de inzittenden miste een schoen, terwijl op de jas van een andere verdachte rode verf werd aangetroffen. De vier verdachten, allen inwoners van Den Haag, in de leeftijd van 3 x 21 jaar en 22 jaar, werden aangehouden en zijn ingesloten. In de loop van vandaag wordt het onderzoek voorgezet.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie