Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europese Commissie erkent falen regelgeving veetransport

Datum nieuwsfeit: 02-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dierenbescherming

Europese Commissie erkent falen regelgeving veetransport

02/01/01
Een rapport van de Europese Commissie (EC) van december 2000 bevestigt dat er nog steeds veel mis is met het internationaal veetransport. Elke lidstaat heeft sinds 1996 regelgeving op dit gebied, maar met de naleving daarvan is nog nauwelijks begonnen. Transporteurs weten controles te vermijden door illegale routes te volgen en er is geen sprake van een sluitende registratie van transporten.
De EC gebruikte voor het rapport onder meer informatie van de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming, die transporten volgde en misstanden vastlegde. De Dierenbescherming vindt dat het afgelopen moeten zijn met het gesjouw met levende dieren dwars door Europa en staat achter de conclusie van het rapport: "Vee zo dicht mogelijk bij de plek waar ze zijn gehouden moet worden geslacht en dat internationale veetransporten nooit langer mogen duren dan 8 uur. De huidige regelgeving blijkt onvoldoende te werken, waardoor deze transporten zich nog steeds kenmerken door veel dierenleed".
De Dierenbescherming en andere dierenbelangenorganisaties, samen vertegenwoordigd in de 'Eurogroup for Animal Welfare', kijken nu welke stappen nodig zijn om meer vaart te zetten achter een verantwoord en uitvoerbaar Europees beleid voor veetransporten. Het (Engelstalige) rapport van de Europese Commissie staat op www.eurogroupanimalwelfare.org.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie