Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondernemers krijgen vergoeding voor guldenmunten

Datum nieuwsfeit: 03-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

03-01-2001
Ondernemers krijgen vergoeding voor guldenmunten

Alle ondernemers die na de introductie van de euro zakken met guldenmunten af laten voeren via een speciaal opgezet systeem van fijndistributie, krijgen daarvoor een vergoeding van elf euro per zak, bovenop de normale waarde van de munten.

Per 1 januari 2002 komen euromunten en -biljetten in omloop in het betalingsverkeer en verdwijnen die van de gulden. In de periode van de omschakeling van de chartale gulden naar de euro zal een deel van de munten via de banken en een deel via de toonbanken van detailhandel, winkelambacht, horeca, enz. uit circulatie worden genomen.

Ondernemers kunnen deze guldenmunten op twee manieren afvoeren. Ze kunnen ze afstorten bij de eigen bank - tegen dezelfde condities als nu het geval is. Ze kunnen echter ook gebruik maken van de fijndistributie, een apart opgezet systeem waarmee euromunten kunnen worden besteld (gratis aan huis afgeleverd) en de guldenmunten retour gaan. De munten dienen per denominatie gesorteerd en geteld in daarvoor verstrekte zakken te worden aangeleverd. Voor een volle zak ontvangt de ondernemer naast de normale waarde een vergoeding van elf euro. Details over dit systeem kunt u lezen in de nieuwe Praktijkinfo Euro die begin volgend jaar zal verschijnen.

Voorlichtingsmiddag
Op 5 februari organiseren MKB-Nederland en de Nederlandsche Bank een speciale informatiemiddag over de praktische aspecten van de omwisseling van gulden naar euro. De bijeenkomst wordt gehouden in Lelystad, waar zich de kluis met reeds geslagen euromunten bevindt. Op het programma onderwerpen als voorbereiding, fijndistributie, veiligheid, communicatie en ondersteuning daarbij. Aanwezigen ontvangen een map met achtergrondinformatie die kan worden gebruikt in de communicatie naar de achterban. De bijeenkomst is voor bij MKB-Nederland aangesloten branches en lokale organisaties.

Informatie: mw E.J.Prins

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie