Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Adviesraad kostenanalyse mainportontwikkeling Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 03-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten
MINVENW

3 januari 2001

ADVIESRAAD KOSTEN-BATENANALYSES VOOR PROJECT MAINPORTONTWIKKELING ROTTERDAM

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft een adviesraad kosten-batenanalyses voor het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR) ingesteld. De raad adviseert over de kwaliteit van de maatschappelijke kosten-batenanalyses, die voor PMR worden uitgevoerd. Deze analyses moeten informatie opleveren om het maatschappelijk nut te kunnen beoordelen van de projecten die binnen PMR zijn ontwikkeld. De adviesraad rapporteert haar bevindingen aan projectminister Netelenbos.

In de raad is de heer drs. J.C. Blankert tot voorzitter benoemd. De leden zijn de heer dr. M.J.L. Jonkhart, de heer prof. dr. L.B.M. Mennes, de heer prof. dr. J.B. Opschoor en er zal nog één lid worden benoemd.

Achtergrond PMR
Het Project Mainportontwikkeling Rotterdam bereidt de politieke besluitvorming voor over de integrale oplossing van het ruimtetekort in de Rotterdamse haven. Oplossing van het ruimtetekort biedt kansen voor economische groei en het stimuleren van de kwaliteit van de leefomgeving. De oplossingsrichting zoekt PMR in het beter benutten van het bestaande Rotterdams havengebied en uitbreiding van de Maasvlakte met landaanwinning en daarmee samenhangende maatregelen ter verbetering van de leefomgeving. PMR biedt haar bevindingen aan het kabinet aan voor besluitvorming.

Meer informatie over het PMR is te vinden op internet: www.mainport-pmr.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie