Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Asante Afrika, fototentoonstelling van Anno van der Heide

Datum nieuwsfeit: 03-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Tentoonstelling

Asante Afrika, fototentoonstelling van Anno van der Heide

De problematiek van de landen ten zuiden van de Sahara benadert Anno van der Heide vanuit een andere invalshoek dan organisaties voor ontwikkelingssamenwerking en de pers. Anno van der Heide: "Ik fotografeer geen hongersnoden, rampen en oorlogen. De individuele mens staat centraal, die ook in barre omstandigheden zijn trots bewaart. In de vluchtelingenkampen in Tanzania heb ik bewust niet de grote - anonieme - mensenmassa's gefotografeerd, maar de vluchtelingen als individu."

De expositie laat portretten van mensen in Kenya, Tanzania, Uganda, Ivoorkust, Mali, Senegal, Gambia en Guinee-Bissau zien, zoals: vrouwen in Oost- en West-Afrika, vluchtelingenkampen in Tanzania, de Burundische Hutu's en Hutu-Tutsi's, aidspatiënten en aidswezen in Uganda, toerisme in ontwikkelingslanden en gehandicapten in Guinee-Bissau

Anno van der Heide (1951) is beeldend kunstenaar, filmmaker, fotograaf en freelance journalist. Sinds 1993 werkt ze vooral als journalist. Voor haar buitenlandreportages maakt ze meestal haar eigen foto's. Sommige van de tentoongestelde foto's zijn gepubliceerd bij haar reportages. Ze schreef onder meer voor het weekblad HP/De Tijd, de Groene Amsterdammer, het tijdschrift Vice Versa van de ontwikkelingsorganisatie SNV, AD/Magazine, de wekelijkse kleurenbijlage van Algemeen Dagblad, Onze Wereld en ze maakte een reisgids over Oost-Afrika voor de ANWB.

Data

2 januari t/m 4 februari 2001

Titel

Asante Afrika, een fototentoonstelling over mensen in Oost- en West-Afrika van Anno van der Heide

Plaats

Volkenkundig museum Gerardus van der Leeuw, Nieuw kijk in 't Jatstraat 104, Groningen

Openingstijden

di t/m vr: 10.00 - 16.00 uur; za en zo: 13.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis.

Informatie

tel. (050)363 57 91

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie