Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanvraag kwijtschelding waterschapsbelasting in Ede

Datum nieuwsfeit: 03-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Vraag kwijtschelding waterschapsbelasting aan!

Rond deze tijd krijgt u de belastingaanslag 2001 van Waterschap Vallei & Eem in de bus. Mensen met de laagste inkomens kunnen om kwijtschelding vragen. Als het waterschap deze kwijtschelding verleent, hoeven deze mensen de belastingaanslag niet (of niet geheel) te betalen. Een gezin met twee of meer gezinsleden kan hiermee tot ruim 325 gulden besparen. Kwijtschelding kan alleenstaanden tot ruim 120 gulden opleveren.

Elk huishouden in Nederland betaalt elk jaar belastingen aan het waterschap. Deze belastingen heten zuiveringsheffing en ingezetenenomslag. Als u denkt dat u in aanmerking komt voor kwijtschelding, dan kunt u een kwijtscheldingsformulier aanvragen bij Waterschap Vallei & Eem. Dit kunt u doen met behulp van de antwoordkaart die u tezamen met de aanslag ontvangt. Wanneer u de antwoordkaart opstuurt, ontvangt u van het waterschap het kwijtscheldingsformulier en een brochure over hoe het formulier in te vullen. U kunt het formulier ingevuld terugsturen met behulp van de retourenvelop die u tezamen met het formulier ontvangt. Dit kunt u doen tot drie maanden na de laatste termijnbetaling van de aanslag.

Waarom waterschapsbelasting?
U krijgt een aanslag zuiveringsheffing omdat het waterschap het afvalwater schoonmaakt dat u vanuit uw woning loost. De aanslag ingezetenenomslag ontvangt u omdat het waterschap ervoor zorgt dat u kunt wonen, werken en recreëren zonder dat u last heeft van teveel of te weinig water. Het waterschap gebruikt het geld voor bijvoorbeeld dijken, gemalen en stuwen.

Informatie
Als u vragen heeft over het kwijtscheldingsformulier, dan kunt u tijdens kantooruren bellen, tel. (033) 434 62 99. Het formulier voor kwijtschelding dient u schriftelijk aan te vragen met behulp van de antwoordkaart. Het postadres van Waterschap Vallei & Eem is: Postbus 330, 3830 AJ LEUSDEN.

Voor hulp bij het invullen van het formulier kunt u terecht van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur bij het waterschapshuis. U vindt het waterschapshuis aan de Fokkerstraat 16 in Leusden.Ede, 3 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie