Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 03-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.50 uur
Inbreker aangehouden

AMERSFOORT Op woensdagochtend, omstreeks vier uur, werd een 16-jarige jongen uit Hoogland aangehouden nadat hij een poging had ondernomen om in een winkel in te breken.

Getuigen zagen dat de man zich verdacht gedroeg bij een winkel gelegen aan het Pieter Stastokerf. Toen de politie poolshoogte kwam nemen werd de 16-jarige aangetroffen bij de winkel.

Hij was net bezig de deur te forceren. De 16-jarige werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werden twee 23-jarige mannen uit Schalkhaar aangehouden in een winkel gelegen aan de Utrechtsestraat. De mannen liepen met een jas de winkel uit zonder deze af te rekenen bij de kassa. Winkelpersoneel zag dit en waarschuwde de politie. De mannen werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Jongeren gooien ruiten in

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werden omstreeks vier uur, twee jongens aangehouden nadat ze ruiten van een bedrijf hadden vernield.

De politie kreeg de melding dat er ruiten werden ingegooid van een bedrijf (renovatie) gelegen aan de Puntenburgerlaan.

Bij het bedrijf werd het duo, in de leeftijd van 12 en 13 jaar afkomstig uit Amersfoort, aangetroffen. De jongens verklaarde de ruiten te hebben ingegooid uit baldadigheid. Na verhoor konden ze het bureau weer verlaten en zullen binnenkort via bureau HALT een alternatieve straf moeten ondergaan.

Verlaten plaats ongeval

AMERSFOORT- Op woensdagochtend omstreeks een uur, vond er een aanrijding plaats op de Magelheanstraat. Een automobiliste botste hier tegen een lantaarnpaal aan en vervolgde vervolgens haar weg. Een getuige belde de politie en zag de auto in de omgeving rijden.

De bestuurder, een 25-jarige vrouw uit Amersfoort, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Onderzoek wees uit dat de vrouw alcohol had gedronken. De vrouw weigerde op de juiste manier de ademanalyse uit te voeren waardoor niet een correcte alcoholmeting kon worden weergegeven.

Bij een weigering krijgt een bestuurder altijd de hoogst straf opgelegd ter zake rijden onder invloed. Nader onderzoek wees uit dat de vrouw niet in het bezit was van een rijbewijs.

Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed (weigeren), het verlaten plaats ongeval en het rijden zonder rijbewijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie