Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unieke training voor secretaresses 'Manage your manager'

Datum nieuwsfeit: 03-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Unieke training voor secretaresses
Manager voor één dag

Amsterdam januari 2001. Eén dag in de schoenen staan van je baas. Een goede assistent weet immers met welke materie een manager zich dagelijks bezighoudt. Unique en MCC Nederland hebben een nieuwe unieke training voor secretaresses ontwikkeld: een computersimulatie van het werkelijke bedrijfsleven.

De eerste twee sessies trokken deelnemers, variërend van een aankomend secretaresse van een betonfabriek tot een assistent juridische zaken op een ministerie. Zij waren voor één dag verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een fictief bedrijf in fietsen. In vier perioden krijgen de deelnemers de kans om het bedrijf tot een winstgevende organisatie om te toveren, door wijzigingen aan te brengen in de vier variabelen marketing, inkoop, personeel en financiën. Na elke periode analyseert een computer de input en berekent de financiële consequenties. "Lastig hoor", verzucht een dame tijdens de lunch. "Ik moet er toch niet aan denken dat ik elke dag zulke beslissingen moet maken", zegt een ander.

Omdat het bedrijf nog steeds verlies draait worden tijdens de derde 'beslissingsperiode' de prijzen van de fietsen opgeschroefd, nieuwe media ingeschakeld voor de promotie en wordt de inkoop verminderd. Aan het einde van elke sessie komt een winnend team uit de bus. Dit team wordt in de bloemetjes gezet en dingt mee naar de Grand Finale aan het eind van 2001.

De eerstvolgende trainingen zullen in maart en april 2001 plaatsvinden. De training wordt georganiseerd voor groepen van maximaal 25 personen en is bestemd voor alle (directie)secretaresses, managementassistenten en office managers uit diverse branches.

'Manage Your Manager' is een training, een competitie en tevens een platform om te netwerken. Deelnemers doorlopen niet als individu een training, maar gaan in teamverband aan de slag. Op deze manier leert een deelnemer van de ervaringen van collega's uit andere organisaties en branches en worden nieuwe contacten opgedaan.

Wilt u als manager uw secretaresse een blijk van waardering geven (bijvoorbeeld rondom de nationale secretaressedag op 19 april 2001)? Geef uw secretaresse dan op voor deze training. Gegarandeerd een leuke en leerzame dag!

Informatie over Manage Your Manager kunt u vinden op www.manageyourmanager.nl of via MCC Nederland, telefoon 020-4300100

Voor meer informatie of foto's: MCC Nederland, Esther Menken, telefoon: 020-4300151

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie