Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overname Duits Durotec door Aalberts Industries

Datum nieuwsfeit: 03-01-2001
Bron: Aalberts Industries
Zoek soortgelijke berichten
Aalberts Industries

Persbericht

Aalberts Industries breidt Duitse warmtebehandelingsactiviteiten uit

Aalberts Industries N.V., genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs, met activiteiten op het gebied van Flow Control Systems en Special Components heeft een meerderheidsbelang van ruim 60% in Durotec GmbH in Duitsland overgenomen.

Aalberts Industries is met 25 vestigingen actief in de markt voor materiaalveredeling en heeft een omvangrijk investeringsprogramma voor haar activiteiten op dit gebied. Zo wordt in het eerste kwartaal van 2001 een grote zogenaamde Hipping-installatie in Groot-Brittannië in gebruik genomen met een totale waarde van ruim nlg 10 miljoen.

Naast de eigen ontwikkelingen is Aalberts Industries in het kader van de groeistrategie ook actief op het gebied van selectieve acquisities. De overname van Durotec past in de reeks van overnames van middelgrote harderijen, waarmee Aalberts Industries haar Europees netwerk van warmtebehandelingsactiviteiten verder uitbouwt.

Durotec is gevestigd in Frankfurt en is met een omzet van circa nlg 12 miljoen een van de grootste harderijen in de regio. Durotec zal nauw gaan samenwerken met de overige Duitse harderijen binnen het kader van de Hauck-groep, met name op het gebied van organisatie en ontwikkeling van de technologie. De directie van Durotec zal rapporteren aan de directie van Hauck.

Aalberts Industries verwacht in de komende jaren haar Europees netwerk verder te kunnen uitbreiden door middel van een aantal selectieve acquisities en samenwerkingsverbanden en is van mening dat met de overname van Durotec een belangrijke stap is gezet in de aantrekkelijke Centraal-Duitse markt.

De overname zal gefinancierd worden uit eigen middelen. De cijfers van Durotec zullen per 1januari 2001 in de consolidatie worden opgenomen. De overname van Durotec zal in 2001 bijdragen aan de groei van de winst per aandeel.

Langbroek, 3 januari 2001


Contactpersonen: J. Aalberts / B.P. Bolkenstein Aalberts Industries N.V.
Tel. 0343-565080

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie