Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reconstructie stationsvoorplein Den Helder van start

Datum nieuwsfeit: 03-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Reconstructie stationsvoorplein van start

datum: 03 januari 2001

tekst

Vanaf maandag 15 januari gaat de reconstructie van het stationsvoorplein van start. In een klein half jaar legt aannemer Koop Tjuchem BV uit Hoofddorp bij de watertoren een rotonde aan en worden de wegen vóór en naast het station aangepakt. Het monument "Voor hen die vielen" wordt bovendien naar het midden van de rotonde verplaatst. De reconstructie wordt in drie fasen uitgevoerd. De eerste fase start maandag 15 januari en duurt waarschijnlijk tot en met 20 april. Het tweede deel van de werkzaamheden neemt waarschijnlijk vier weken in beslag. De laatste fase duurt ongeveer zeven weken. Het is de bedoeling dat het werk vóór de bouwvak gereed is.

Omleidingsroutes voor het verkeer Tijdens de eerste fase wordt het monument verplaatst, de rotonde aangelegd en de weg voor het station gereconstrueerd. Dat betekent dat er tijdens deze werkzaamheden geen verkeer via het centrum mogelijk is van het oosten naar het westen van Den Helder, en van het noorden naar het zuiden. Wel blijft een deel van de wegen open zodat men via de Boerhaavestraat om het station kan rijden richting de Parallelweg en andersom. Om het verkeer zo veel mogelijk door te kunnen laten stromen, wordt aangeraden hiervan zo min mogelijk gebruik te maken en de aangegeven omleidingsroutes te volgen. Verkeer dat uit de richting Julianadorp komt, kan naar het oostelijk deel van het centrum via de Waddenzeestraat, Schootenweg, Fazantenstraat, Ruyghweg en Fabrieksgracht. Verkeer met het westelijk deel van het centrum als bestemming wordt omgeleid via de Waddenzeestraat, Marsdiepstraat en Middenweg. Verkeer vanaf de N250 wordt omgeleid via de Weststraat en de Kanaalweg.

Omleidingsroutes bussen Buslijn 31 en 32 richting Nieuw Den Helder/Julianadorp gaan vanaf station NS via de Boerhaavestraat, Brakkeveldweg, Tuinstraat, Sportlaan, Timorlaan naar het Gemini ziekenhuis om daar weer de normale route te vervolgen en omgekeerd. De haltes Van Galenstraat en Lombokstraat worden tijdens de werkzaamheden niet aangedaan. Buslijn 33 richting de veerhaven TESO gaat vanaf het station NS via de Parallelweg, Ruyghweg, Fabrieksgracht, Beatrixstraat, Weststraat en Hoofdgracht en omgekeerd. De haltes Polderweg, Koningsplein en Mosterdbrug worden tijdens de werkzaamheden niet aangedaan. Buslijn 34 richting Oud Den Helder en Huisduinen gaat vanaf het station NS via de Boerhaavestraat, Brakkeveldweg, Tuinstraat, Sportlaan, Timorlaan, PWA-singel om daar de normale route te vervolgen richting Huisduinen. Terug rijdt de bus vanaf het Gemini ziekenhuis via de Timorlaan, Sportlaan en Brakkeveldweg naar het station NS. De haltes Polderweg en PWA-singel worden tijdens de werkzaamheden niet aangedaan. Buslijn 150/151, `s avonds en in het weekend buslijn 32, richting Alkmaar gaat vanaf het station NS via de Boerhaavestraat, Brakkeveldweg en vervolgt daarna de normale route en omgekeerd. De haltes Sportlaan en Tuinstraat worden tijdens de werkzaamheden niet aangedaan. Aan de Brakkeveldweg is ter hoogte van de Tuindorpschool een tijdelijke halte.

Parkeren vóór aanvang werkzaamheden In het gebied dat tijdens de eerste fase is afgesloten, kan men normaal gesproken parkeren. In verband met het afzetten van de wegen, wordt verzocht om de zondag voorafgaand aan de werkzaamheden de parkeerplaatsen aan het begin van de Javastraat, Middenweg, Polderweg en bij het postkantoor zoveel mogelijk vrij te houden.

Laatst bijgewerkt: 03 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie