Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beter ontwerp systemen bij groepsgewijze productie

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Verbeterd ontwerp productie- en planningssystemen bij groepsgewijze productie

Aan de hand van vijf case studies in metaalbewerkende bedrijven bestudeerde Jan Riezebos de gevolgen van de invoering van groepsgewijze productie. Invoering hiervan blijkt ingrijpende gevolgen te hebben voor de planning. Riezebos concludeert dat de effectiviteit van groepsgewijze productie afhangt van een aantal ontwerpkeuzes in het planningssyteem, zoals de periodiciteit, het aantal productiefasen, de productie-doorlooptijd en de samenstelling van de werkopdrachten. Hij ontwikkelde instrumenten om het maken van deze keuzes te ondersteunen. Daarna keek hij naar hun effect op de prestaties, onder andere naar leverbetrouwbaarheid en kosten. Riezebos: "Ontwerpers ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie