Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 4-01-2001
Persberichten regiopolitie Groningen
Donderdag 4 januari 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Stadskanaal: winkelbediende bedreigd met mes
Tegen 18.00 uur is een vrouwelijke winkelbediende in een winkel aan de Poststraat in Stadskanaal bedreigd door een jongeman met een mes. De man kwam met een groot mes de winkel binnen en eiste geld. De vrouw weigerde dit af te geven waarop de overvaller uiteindelijk afdroop. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Musselkanaal: explosief gevonden
In de Ribesstraat in Musselkanaal is woensdagmiddag een mortiergranaat gevonden. Uit onderzoek bleek de ontsteking niet meer aanwezig in het explosief en werd na consultatie van het E.O.C. Koninklijke Landmacht de granaat meegenomen naar het politiebureau. Het E.O.C. zorgt voor de verdere afvoer van het projectiel.

Winschoten: Cv-ketels gestolen
Bij vier woningen aan de Wezellaan in Winschoten werden woensdag Cv-ketels ontvreemd. De ketels werden vakkundig verwijderd en via de achterzijde van de woningen afgevoerd. Een ingesteld buurtonderzoek leverde eerst geen resultaat op. Het onderzoek wordt voortgezet en de woningbouwvereniging heeft aangifte gedaan.

Hoogezand: invalidenvoertuig gestolen
Politieagenten zagen woensdagavond twee jongens uit Hoogezand ( 13 en 17 jaar) op een invalidenbrommobiel rijden op de Troelstralaan in Hoogezand. Bij het zien van een politieauto renden de twee jongens samen met een groepje jeugd weg het Gorechtpark in. Daar konden ze worden aangehouden en werden ze naar het bureau gebracht. Het invalidenvoertuig bleek te zijn weggenomen uit de Annie MG Schnidthof flat. Tegen de jongens wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Tolbert; brommer weggenomen
De politie kreeg woensdagavond een melding dat er een brommer werd verstopt bij de kerk aan de Hoofdstraat in Tolbert. Ter plaatse trof de politie een 17-jarige jongen uit Leek aan die werd aangehouden op verdenking van diefstal van de brommer. Omdat hij zich verzette bij zijn aanhouding werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. De jongen bekende op het bureau het wegnemen van de brommer en werd overdragen aan zijn familie.

Delfzijl: hennepplantage
In een schuur aan het Schaappad in Weiwerd bij Delfzijl ontdekten werknemers in een afgetimmerd gedeelte van een loods een hennepplantage. De gewaarschuwde politie trof zo(n 600 planten en kweekjes aan en ontmantelde na overleg met justitie de plantage. Onderzoek naar de eigenaar van de illegale plantage is ingesteld.

Groningen: vrouw zwaar gewond; politie zoekt getuigen De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval dat gistermiddag omstreeks kwart voor vijf plaatsvond op de kruising Bedumerweg met de Floresstraat in Groningen, waarbij een vrouw (27) uit Groningen zwaar gewond is geraakt. Ze is met diverse botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. Zij raakte met haar fiets onder een afslaande vrachtauto, bestuurd door een 51-jarige inwoner van Bedum. De vrachtauto reed vanaf de Floresstraat rechtsafslaand de Bedumerweg op. Waar de vrouw precies vandaan kwam en hoe ze onder de vrachtauto raakte is voor de politie nog een belangrijke vraag. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Groningen 0900 8844.

Groningen: inbreker aangehouden
Na een tip kon de politie vannacht in een winkelpand aan de Oude Boteringestraat in Groningen een 30-jarige inbreker uit Groningen aanhouden. De man had zich de toegang verschaft door een ruit stuk te slaan in het souterrein. Toen de politie de winkel doorzocht werd hij in eerste instantie niet aangetroffen. Juist op het moment dat ze de zaak weer wilden verlaten werd de man opgemerkt liggende op de verlichtingsgoot op 3.5 meter hoogte in de winkel. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: winkeldief moet brommen
Een 34-jarige winkeldief die gistermiddag werd aangehouden in een winkel aan de Vismarkt bleek nog twee weken hechtenis tegoed te hebben. Hij werd betrapt bij de diefstal van een aantal videobanden. Tevens bleek dat hij een paar nieuwe schoenen in het bezit had, die hij kort daarvoor had ontvreemd in een schoenenzaak, eveneens aan de Vismarkt. Tijdens zijn verhoor werd duidelijk dat hij nog twee weken moest zitten. Hij is direct na het onderzoek overgedragen aan justitie

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie