Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.45 uur
Fietsendief op heterdaad aangehouden

DRIEBERGEN/ZEIST Een postende politieagent heeft dinsdagmiddag rond twee uur een fietsendief op heterdaad aangehouden bij de fietsenstalling op het NS Station Driebergen/Zeist.

Aangezien sinds enige tijd het aantal fietsendiefstallen op die plaats weer gestegen is, houdt de politie extra toezicht bij het station.

De man, een 34-jarige Utrechter, was even daarvoor uit de trein gestapt en naar de fietsenstalling gelopen. Toen hij aan fietssloten begon te rommelen en een fiets mee wilde nemen, werd hij op heterdaad aangehouden.

De man heeft inmiddels bekend de afgelopen weken zon 20 fietsen te hebben gestolen op het station. Na de diefstallen nam hij de fietsen mee naar Utrecht, waar hij ze verkocht. De man zit nog vast op het politiebureau.

De politie is samen met gemeente en de NS in overleg om te komen tot meer structurele oplossingen om het aantal fietsendiefstallen op het station Driebergen-Zeist terug te dringen.

Beroving

BILTHOVEN Gisteravond rond 18.45 uur is een 28-jarige man uit Groenekan beroofd van zijn tas. De man fietste op het fietspad bij de Eyckensteinselaan toen hij door vier onbekende mannen werd aangesproken. Eerst stopte de man, maar rook al snel onraad en ging er op zijn fiets vandoor. Hij werd achtervolgd en door een van de mannen getrapt zodat de man uit balans raakte, viel, en met zijn hoofd tegen een paaltje langs de weg kwam. Vervolgens werd het slachtoffer getrapt en zijn tas onder de bagagedrager getrokken en gingen de mannen er vandoor.

De man liep licht hoofdletsel op door de mishandeling van de berovers. Samen met familie ging de man later kijken op de plek van de beroving en trof zijn tas weer aan. Wel bleken enkele goederen uit zijn tas te ontbreken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie