Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 4-01-2001
Mediaberichten donderdag 4 januari (tot 13.00 uur)

Roermond autokraker betrapt

ROERMOND Een oplettende bewoner van de Scheidingsweg heeft de politie woensdagavond geholpen een autodief aan te houden. De getuige zag een onbeheerde bromfiets staan waarvan het contactslot was opengebroken. Wat verderop zag hij een onbekende man bij een geparkeerde auto rommelen. Hierop is de politie gebeld. Die trof wel de bromfiets maar geen man meer aan. De getuige kon echter een goed signalement geven. De politiemensen namen de onbeheerde bromfiets mee naar het bureau. Wat later werd er door een 17-jarige man uit Heinsberg gebeld vanuit een telefooncel. Hij zei dat zijn bromfiets was gestolen. Toen de politie hem in een telefooncel opzocht bleek het de man te zijn die in de geparkeerde auto van een 27-jarige man uit Roermond aan het inbreken was. Hij is direct aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Weert verkeerscontroles

WEERT Bij verkeerscontroles op de Ringbaan Zuid en de Roermondseweg heeft de politie woensdag 27 automobilisten bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Verder is er een automobilist bekeurd die door rood licht reed en een omdat hij geen geldig rijbewijs had.

Venlo openstaande boetes

VENLO De auto van een 29-jarige man uit Venlo is woensdagmiddag door de politie inbeslag genomen omdat de man nog verschillende boetes moest betalen en geen geld had. Bij controle bleek hij nog ruim achthonderd gulden aan het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau) te moeten betalen. Dat geld had hij niet en daarom is zijn auto inbeslag genomen. Die krijgt hij pas terug als de boetes betaald worden.

Maasbree bromfiets in beslaggenomen

MAASBREE De politie heeft woensdagmiddag de bromfiets van een 16-jarige jongenman uit Maasbree in beslaggenomen. Toen de politie hem en zijn passagier zonder helm Achter de Hove zag rijden kneep het tweetal er tussenuit. Even later werd de passagier afgezet en reed de verdachte met hoge snelheid weg om aan de controle te ontsnappen. Dat leek te lukken want de politie verloor de bromfiets uit het oog. Door een kort onderzoekje werd echter zijn identiteit achterhaald en is hij thuis opgezocht. Daar stond ook de bromfiets. Die is in beslaggenomen en de politie overlegt met de officier van justitie wat er met de verdachte moet gebeuren.

Venlo - auto in beslaggenomen

VENLO Politiemensen zagen woensdagavond over de Kaldenkerkerweg een auto rijden waarmee even te voren was getankt zonder te betalen. De 29-jarige bestuurder uit Tegelen reed terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Hij is aangehouden en de auto is in beslaggenomen. De politie heeft het rijbewijs, dat de man nog niet had ingeleverd, ingenomen. Het onderzoek naar het tanken zonder te betalen wordt voortgezet. De verdachte zal op 14 maart 2001 voor de rechter moeten verschijnen.

Venlo stremming door ongeval

VENLO Het verkeer op de A67 is tot half tien gestremd geweest door een ongeval. Het duurde daarna nog geruime tijd voor alle verkeer weer zijn normale loop gevonden had. De stremming begon rond kwart over acht toen een 55-jarige automobiliste uit Velden op de linkerrijstrook van de noordbaan (Venlo Eindhoven) moest remmen voor een vrachtauto die naar links kwam. Volgens de verklaring van de vrouw remde ze zo sterk dat de auto enkele malen tegen de betonnen middengeleiding kwam, vervolgens 180 graden draaide en tot stilstand kwam. De 32-jarige bestuurder uit Asten van een bestelbusje achter haar, kon niet meer remmen en ramde de stilstaande auto. Die kantelde daardoor. En het busje kwam op de rechterrijstrook terecht waar het werd aangereden door een vrachtauto, bestuurd door een 25-jarige man uit Zwartsluis. Het slachtoffer is met letsel aan haar knie opgenomen in het ziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie