Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 4-01-2001 Persberichten district Kerkrade
Donderdag 4 januari 2001

Kerkrade; hennepplantage
Omdat het vermoeden bestond dat zich in een woning aan de Prof. Cobbenhagenstraat in Kerkrade een hennepplantage zou bevinden, stelde de politie daar op woensdag 3 januari om 10.30 uur een onderzoek in. In de kelder werd inderdaad een in werking zijnde professioneel ingerichte plantage aangetroffen met 408 planten. Buiten de planten werden 20 groeilampen, 20 transformatoren, 2 pompen, 5 ventilatoren en nog andere apparatuur ter bevordering van de groei in beslag genomen. Omdat ook vastgesteld werd dat er op een illegale manier stroom afgenomen werd, werd het energiebedrijf gewaarschuwd. Deze legden de 32-jarige man en zijn 28-jarige vrouw direct een boete op van f.7000,=. Door de politie wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; verkeerscontrole
Woensdag 3 januari werd tussen 09.30-14.15 uur op de Moltweg en de Heerlenseweg in Landgraaf een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 16 processen-verbaal opgemaakt terzake het niet dragen van de autogordel, kale band, geen goedkeuringsnummer bij een bromfiets en het niet bij zich hebben van het bromfietscertificaat.

Landgraaf; hondenbezitter bekeurd
Woensdag 3 januari stelde de politie om 19.40 uur vast dat vanuit een woning aan de Churchillstraat in Landgraaf door het geblaf van een hond de nodige overlast ontstond. De bewoner was op dat moment niet thuis. Omdat in november 2000 ook al een overlastmelding was geconstateerd, werd de eigenaar toen een zogenaamde gele kaart uitgereikt. Omdat de overlast binnen drie maanden opnieuw is geconstateerd, kreeg de bewoner nu de rode kaart uitgereikt en wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De boete zal f.150,= bedragen.

Vaals; dronken bestuurder
Woensdag 3 januari controleerde de politie om 23.35 uur op de Maastrichterlaan in Vaals een 47-jarige autobestuurder uit Landgraaf. Zijn auto bleek niet verzekerd en niet meer geldig APK-gekeurd te zijn. Omdat de man ook alcohol gedronken had, werd aan het politiebureau een blaastest van hem afgenomen. Daarbij werd een alcoholpromillage van 1,34 vastgesteld. Omdat de man ook al in 1996, 1997 en 1998 bekeurd was voor het rijden onder invloed van alcohol, werd zijn rijbewijs direct ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(Bureau Voorlichting District Kerkrade; 045-400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie