Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wonen Plus gemeente Hoorn van start

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Nieuws

WONEN PLUS VAN START
Het project Wonen Plus is er om zelfstandig wonende ouderen, gehandicapten of chronisch zieken een helpende hand te bieden. Vaak is het moeilijk om in een van deze situaties het hoofd boven water te houden. Veel dingen gaan niet meer vanzelf, met hulp is het dan vaak toch mogelijk zelfstandig te blijven wonen. De hulp kan bestaan uit klusjes in de woning en in de tuin, huishoudelijke hulp, het thuisbezorgen van boodschappen en maaltijden, woningaanpassing, huisbezoek noem maar op. Het Wonen-Plusproject biedt voor hen die dit soort hulp kunnen gebruiken uitkomst.

Wonen Plus werkt samen met vrijwilligersorganisaties en professionele instellingen. Bij het project zijn betrokken: woningstichting, verzorgingshuizen, gemeente Hoorn, vrijwilligersorganisaties, welzijnswerk voor ouderen en de ouderenbonden.
Met elkaar zorgen zij voor een aanbod aan ondersteuning dat niet binnen de reguliere hulpverlening valt. Een medische indicatie is dus niet nodig om voor voorzieningen van het Wonen-Plusproject in aanmerking te komen.
Er is een centraal meldpunt in Hoorn. Eén telefoontje is voldoende voor advies en bemiddeling.

Het project is op 1 januari 2001 van start gegaan. Het inschrijfgeld voor het jaar 2001 bedraagt 15,00. Vanaf 2002 zal het abonnementsgeld 7,50 per maand per huishouden bedragen. De werkzaamheden worden veelal door vrijwilligers gedaan. Dit om de kosten voor hulp zo laag mogelijk te houden voor de abonnees. De lage kosten zijn voor het Wonen Plus een belangrijk streven.

De abonnementskosten, 15,00 voor het jaar 2001, worden vergoed door het Sport- en Cultuurfonds. U kunt een aanvraag indienen bij de balie van de afdeling Sociale Zaken.

Het telefoonnummer van meldpunt van het Wonen-Plusproject is 0229-206974. Iedere werkdag van 10.00 tot 12.00 uur is het meldpunt open.terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie