Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Innovatief prijsmodel voor HP Superdome Servers

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hewlett-Packard

Innovatief prijsmodel voor HP Superdome Servers

High-end servers voor iedereen toegankelijk dankzij lage instapprijs, grote flexibiliteit en schaalbaarheid

Amstelveen, 4 januari 2001 Hewlett-Packard introduceert een nieuwe methode om prijzen te bepalen. De methode wordt in eerste instantie toegepast bij de HP 9000 Superdome high-end UNIX-servers. Onder de naam partition pricing biedt het model ondernemers de mogelijkheid te betalen voor computing-capaciteit op basis van het te verwachten gebruik.

Het programma biedt een aantrekkelijke instapprijs voor de high-end HP Superdome-oplossing. Hierdoor kunnen gebruikers direct optimaal profiteren van de uitgebreide partitioneringsmogelijkheden en grote schaalbaarheid van de HP Superdome Server. Bovendien krijgen ze toegang tot een betaalbare always-on internetinfrastructuur.

De prijs die gebruikers betalen wordt gebaseerd op de verwachtingen ten aanzien van het gebruik van extra HP Superdome-partities. Wanneer dit nodig is kan de gebruiker tussendoor extra, vooraf geïnstalleerde partities inzetten en de hiermee samenhangende betalingen aanpassen.

HP is koploper in de overgang naar een prijsmodel op basis van gebruik. Op dit moment biedt HP naast het nieuwe prijsmodel voor de Superdome ook:

Instant-capacity-on-demand (iCOD), waarbij gebruikers allen betalen voor processors die ze echt gebruiken. Op basis van internettechnologie kunnen ze direct extra processors inzetten.

On-tap prijsmodellen, waarbij gebruikers alleen betalen voor geleverde diensten.

Pay-per-use financieringsprogrammas, waarbij gebruikers alleen betalen voor de afdrukken die een printer maak. Het apparaat en de toner en/of inkt hoeven niet te worden aangeschaft.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige
e-services en een always-on internetinfrastructuur.

HP heeft 88.500 werknemers in dienst en behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group.

Print Arrow print versie

Privacy verklaring Juridische voorwaarden © 1994-2001 Hewlett-Packard Company

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie