Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijvaardigheidstest op Broem-dag Oegstgeest

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oegstgeest

BROEM-dag

Test uw rijvaardigheid, kom naar de BROEM-dag!

Woensdag 4 april is er weer een BROEM dag. Deze dag is speciaal bedoeld voor de automobilist of motorrijder van 50 jaar en ouder. Voor de meesten is het rijexamen dan al meer dan dertig jaar geleden. De verkeersregels veranderen echter voortdurend en er bestaan geen nascholingscursussen of controle vanuit de overheid op de kennis van de nieuwe verkeersregels. Een ander belangrijk punt is dat soms ongemerkt gehoor- en gezichtsvermogen achteruit gaan. Vooral met het 'diepte-zien' kan men problemen krijgen, waardoor het bijvoorbeeld moeilijker in te schatten is hoe ver een tegenlig-ger nog verwijderd is. Er kunnen dan levensgevaarlijke situaties ontstaan. Daarom worden er rijvaardigheidsritten georganiseerd. Op de BROEMdag krijgt u de mogelijkheid om uw kennis van de actuele verkeersregels te toetsen en een gehoortest, reactietest en ogentest te doen.

Wat is BROEM
BROEM staat voor BReed overleg Ouderen En Mobiliteit en is een initiatief van onder meer 3VO, samenwerkende gemeenten en verschillende ouderenorganisaties. De BROEM-rijvaardigheidstests zijn bedoeld voor automobilisten van 50 jaar en ouder uit de gemeenten Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.

Programma
U rijdt in uw eigen auto een route en tijdens deze rijvaardigheidsrit krijgt u van de meerijdende ritadviseur een deskundig advies over uw rijstijl. Daarnaast doet u een test van de verkeersregels. Het derde onderdeel bestaat uit een gehoor-, een reactie- en een ogentest. Het hele programma neemt een dagdeel in beslag, dwz. of de ochtend (08.30
- 12.15 uur) of de middag (13.15 - 17.00 uur). Bij aanmelding kunt u een voorkeur voor één van beide dagde-len aangeven.

Locatie en kosten
De BROEM-dag wordt gehouden in: De Bevrijdingskerk, Van der Helmlaan
1a in Leiden
Deelname kost fl. 25,- per persoon, inclusief koffie en thee.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie over BROEM/de BROEM-dag, dan kunt u contact opnemen met de heer J.C.P.Remmerswaal, telefoon 071-5762051 of 06-54717681. U kunt ook gebruik maken van de bon in de Oegstgeester Courant van deze week. Deze bon kunt u in een gefrankeerde enveloppe sturen aan: de heer J.C.P. Remmerswaal, C. de Houtmanplantsoen 7,2253 VV Voorschoten. U kunt zich ook aanmelden per e-mail onder vermelding naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en of u 's-ochtend of '-middags wilt deelnemen.

Gezien de grote belangstelling elke keer is het zaak om u snel aan te melden. Er kunnen in totaal 72 deelnemers worden geplaatst en vol is vol!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie