Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeilklippers.nl bundelt schippers op het internet

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Zeilklippers.nl

Het internet maakt een uniek toeristisch initiatief mogelijk: zelfstandige schippers/eigenaren van traditionele zeilschepen bundelen hun krachten.

In de wereld van de traditionele zeilvaart met klippers, tjalken en schoeners laten de meeste collega's hun boekingen exclusief verzorgen door één van de vijf of zes grotere agentschappen die aktief zijn in Nederland. Al sinds jaar en dag zijn er schippers die zich sterk genoeg voelen om de markt zelf te benaderen. Zij hebben een eigen aanbod dat verschilt van dat van veel andere schepen. Hun klanten verkrijgen zij door middel van traditionele werving en door mond-op-mond reclame. De laatste jaren is daarnaast het internet steeds belangrijker geworden.

Nieuwe site
Zeven van deze schippers zijn bij elkaar gaan zitten en hebben de nieuwe site "zeilklippers.nl" opgezet. Ieder hadden zij al langer een aktieve website, die hoe langer hoe belangrijker werd voor de presentatie van hun bijzondere toeristische product. Hun voormalige zeilende vrachtschepen zijn nu te huur als sfeervolle lokatie voor bedrijfsuitjes, bruiloften en feesten, maar ook voor langere zeiltochten over IJsselmeer en Waddenzee.

Meerwaarde
De zeven schippers waren het erover eens dat zij moesten blijven zoeken naar een meerwaarde voor ieders internetdomein. Met een gezamenlijke toegangspoort naar het internet hopen zij die toegevoegde waarde nu voor elk van hun zeven schepen te kunnen realiseren. Hoe dan? Bijvoorbeeld door in dit gemeenschappelijke internetportaal achtergronden op te nemen over maritieme historie, technische details en algemene toeristische informatie over de te bevaren wateren.

Korte lijnen
Middels links naar de site van de respectievelijke schipper kan de bezoeker als vanouds van alles aantreffen over diens specifiieke aanbod. Daarbij kan de geïnteresseerde klant zijn wensen rechtstreeks met de schipper bespreken, zonder dat er meerdere schijven tussen zitten. De communicatelijnen blijven daardoor kort.

Keuzevrijheid
Op de zeilklipper-site kan de websurfer kiezen uit zeven schepen van verschillende grootte en varend vanuit verschillende afvaarthavens aan het IJsselmeer en de Waddenzee. Van Harlingen tot Muiden. Van luxe tot minder luxe. Avondtochten, dagtochten, weekenden of langer. Ook is het mogelijk dat meerdere schepen samenwerken om zo een complete dag te verzorgen voor max 150 personen.

Internet-samenwerking
Al leveren de schippers met dit portaal een stukje van hun kostbare zelfstandigheid in, toch hebben zij ingezien dat juist het internet de plek is waar kleinere eenheden door samenwerking een betere impressie kunnen maken dan de som der samenstellende delen zou doen verwachten.

Aktief met ingang van 3 januari:
www.zeilklippers.nl

Sitebeheerder:
G.I. van Hesteren
(zeilklippers@planet.nl)

4 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie