Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Palm en Shinei lanceren MIDI-synthesizer voor Palm handhelds

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Palm and Shinei introduceren MIDI-synthesizer voor Palm handhelds

Overal muziek componeren en bewerken met de Tsunamidi

BREDA, Nederland ? 4 januari 2001 ? Palm, Inc. (Nasdaq: PALM) en Shinei International introduceren de Tsunamidi, de eerste MIDI-speler voor handheld-computers van Palm. Met deze add-on voor Palm V en Palm Vx handhelds zijn amateurs en professionals niet meer gebonden aan hun studio voor het schrijven en creëren van muziek.

De draagbare Tsunamidi van Shinei International is een geavanceerde, draagbare opnamestudio, speciaal ontwikkeld voor gebruik met handhelds uit de Palm V-serie. Deze mobiele tool voor het schrijven en bewerken van muziek is compatibel met General MIDI. Hij heeft een ingebouwde luidspreker en een externe koptelefoonaansluiting. Dankzij de standaard MIDI IN- en MIDI OUT-connectors kunnen muzikanten hun instrumenten aansluiten op Palm V handhelds voor het samenstellen en afspelen van muziek op externe MIDI-apparatuur. De Tsunamidi add-on wordt geleverd met gratis demoversies van de applicaties Minimusic Notepad en Beatpad, en met Tobel Studio Noter-software. Verder is de Tsunamidi voorzien van MIDI-software voor componeren met behulp van bladmuziek, en diverse instrumenten, waaronder een keyboard en drumpatronen. Met remix-tools kunnen muziekstukken worden samengevoegd.

"De Tsunamidi is waardevol en handig voor alle muzikanten", aldus T. Nakagaki, directievoorzitter van Shinei Group. "De tools voor compositie en bewerking van muziek vormen een goede aanvulling op de mobiliteit en eenvoud van de Palm V handheld. Muzikanten kunnen hun werk nu vrijwel overal doen."

"Componeren moest vroeger veelal in de studio gebeuren", zegt Byron Connell, Vice President Consumer Markets Group bij Palm. "Met de Tsunamidi kunnen muzikanten overal scheppend bezig zijn. Ze hebben genoeg aan een Palm handheld en hun verbeeldingskracht."

De Tsunamidi kan naar keuze worden gevoed met twee AA-batterijen of een adapter. Het apparaat is voor circa NLG XXX te koop bij de online winkel van Palm op store.palm.com en op www.tsunamidi.com.

Shinei
Shinei International (www.shinei.com.sg) levert elektromechanische producten aan veel bedrijven uit de Fortune top 50. Het hoofdkantoor is gevestigd in Singapore; daarnaast heeft de onderneming productiefaciliteiten in de VS, Groot-Brittannië, China en Maleisië. Shinei heeft ook andere accessoires voor Palm handhelds ontwikkeld, waaronder voice-recorders en reisladers. Voor meer informatie: www.i-vox.com.

?###?

Over Palm, Inc.
Palm is de toonaangevende leverancier van handheld computers (IDC, december 1999), waaronder de Palm m100, Palm III en de Palm V-serie (in de VS ook Palm VII). Het besturingssysteem Palm OS is de basis voor de handheld computers van Palm en voor producten van strategische partners zoals IBM, Franklin Covey, Handspring, TRG, Sony en Symbol Technologies. Andere licentiehouders voor dit platform zijn Kyocera en Nokia.
De handheld oplossingen van Palm zijn ontworpen ter ondersteuning van het informatiebeheer, dat steeds vaker mobiel en geografisch verspreid plaatsvindt. Met Palm hebben mensen hun meest kritische informatie altijd bij de hand. Voor meer informatie: www.palm.com/europe

Voor meer informatie:

Saskia Vijn Brodeur Worldwide +31 20 346 2000 (svijn@nl.brodeur.com)

Lorraine Legros palm Inc. +33 141974 616 (lorraine_legros@palm.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie