Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Real-time verkeersinformatie met TMC-service provider

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Siemens

Persbericht

Den Haag, donderdag 4 januari 2001

Siemens Nederland, VDO Car Communication Nederland en Sky Radio tekenen intentieverklaring - Real-time verkeersinformatie met TMC-service provider

Recentelijk ondertekenden Siemens Nederland N.V., VDO Car Communication Nederland B.V. en Sky Radio 100.7 een intentieverklaring voor het oprichten van de service provider TMC Info. De ANWB is in vergevorderd overleg met de partijen om toe te treden tot het samenwerkingverband. In de voorgenomen samenwerking zal Siemens actuele verkeersinformatie die van TIC (Traffic Information Center) van Rijkswaterstaat wordt afgenomen, omzetten in TMC-signaal (Traffic Message Channel¹). Dit wordt als een onhoorbaar signaal meegezonden met de uitzendingen van Sky Radio en andere radiostations. Iedereen die beschikt over een TMC-ontvanger kan de verkeersberichten overal in Nederland ontvangen. Een van de belangrijke leveranciers van deze ontvangers is VDO Car Communication Nederland B.V. Dankzij de oprichting van TMC Info kunnen de bezitters van TMC-ontvangers voortaan 24 uur per dag en zeven dagen per week rekenen op accurate verkeersinformatie over de route waarop zij rijden. TMC Info streeft naar een verbreding van het aanbod van actuele regionale verkeers-informatie.

Samenwerking
Dick Oorburg, directeur Divisie Verkeer en Vervoer van Siemens Nederland, over de rol van zijn bedrijf: "Wij gaan de technologie en middelen leveren om de verkeersberichten om te zetten in TMC. Hierdoor kan het signaal direct overal naartoe worden verspreid. Zonder vertraging hebben automobilisten, die in het bezit zijn van een ontvanger met TMC, hiermee continue correcte en actuele informatie over de verkeerssituatie op alle Nederlandse hoofdwegen. Met deze informatie kan de automobilist een gefundeerde beslissing nemen over het verdere vervolg van zijn reis."

VDO Car Communication zorgt als 'eerste klant' dat de verkeersinformatie van TMC Info is te ontvangen via haar VDO Dayton mobiele multimediasystemen. TMC-ontvangers worden in toenemende mate ingebouwd in navigatieapparaten voor auto's. Momenteel zijn er in Nederland circa 50.000 TMC-ontvangers verkocht. Dit aantal zal in 2001 naar verwachting verdrievoudigen. Sky Radio 100.7 FM en Classic FM zullen het TMC-signaal via hun frequenties distribueren.

Brede distributie
TMC Info beoogt een zo breed mogelijke distributie van TMC-berichten. Om dat te bereiken streeft de service naar samenwerkingsrelaties met alle fabrikanten van TMC-ontvangers en naar distributieovereenkomsten met alle radiostations die uitzenden op de FM-band. TMC Info zal investeren in het verhogen van de accuratesse van de beschikbare verkeersinformatie.

Naast activiteiten als distributeur van TMC-berichten is TMC Info ook verantwoordelijk voor het beheer van de zogenoemde Nederlandse TMC-locatie-database. Tevens maakt TMC Info met reclame en andere middelen de TMC-service bekend bij de Nederlandse consument. De promotieactiviteiten vinden plaats in participatie met alle fabrikanten van TMC-ontvangers die samenwerken met TMC Info. Het initiatief van TMC Info wordt door meerdere fabrikanten en leveranciers van digitale kaarten, zoals Navtech en Tele Atlas, ondersteund.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie