Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ANP en ANRS richten nieuw bedrijf ANP Radio op

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ANP en ANRS richten nieuw bedrijf ANP Radio op


ANP en ANRS (Audio Nieuws Radio Services) hebben donderdag in Rijswijk een intentie-overeenkomst getekend over de oprichting van een nieuw gezamenlijk bedrijf: ANP Radio B.V. ANRS is een onderneming van Strengholt B.V., New Media Brokers B.V. en de B.V. Directie Radiozenders. ANP krijgt een meerderheidsbelang in ANP Radio. De radioredactie van het ANP en de redactie van ANRS zullen op korte termijn worden samengevoegd. Vanuit Rijswijk zullen dan de huidige afnemers van ANP Radio en ANRS worden bediend. In totaal gaat het om meer dan 25 radiostations, waaronder de grote landelijke commerciële zenders en een groot aantal regionale en lokale radiostations. Daarnaast zal de redactie gesproken weerberichten verzorgen, als ook nieuws- en sportbulletins voor internet en telefonische nieuwsdiensten. De redactie zal bestaan uit ongeveer 20 redacteuren en nieuwslezers.
De bulletins zullen worden geproduceerd volgens de kwaliteitscriteria die de radioredactie van het ANP sinds jaar en dag hanteert. Het management van ANP Radio is in handen van Bert Kok en Carel Reisch. ANP en ANRS zien de oprichting van ANP Radio als een bundeling van hun krachten. Het ANP heeft in de loop van vele jaren een naam opgebouwd in het produceren van nieuwsbulletins voor de radio waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid voorop staan. ANRS is met name sterk in technische innovatie en het inspelen op nieuwe wensen uit de markt. Door de combinatie van deze kwaliteiten ontstaat een sterk bedrijf dat klaar is voor nieuwe ontwikkelingen in medialand.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Kok, directeur/hoofdredacteur ANP Radio, tel. 070-4141393 of 06-22238375, of met Carel Reisch, commercieel directeur, tel. 06-53725079.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie