Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgische steunmaatregelen voor rundvleesmarkt

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Middenstand en Landbouw België


UITZONDERLIJKE STEUNMAATREGELEN
TEN GUNSTE VAN DE RUNDSVLEESMARKT

Minister van landbouw en middenstand Jaak Gabriels wenst de rundveehouders te informeren over de meest recente Belgische modaliteiten in verband met de Europese reglementering (EG) 2777/2000 van 18 december 2000 die maatregelen voorziet in verband met de uitzonderlijke ondersteuning van de rundvleesmarkt en meer bepaald in verband met de opkoop door de lidstaten van niet op BSE-geteste runderen ouder dan 30 maanden met het oog op hun slachting en en hun totale vernietiging.


1. De begunstigde van de opkoopvergoeding


Zal beschouwd worden als begunstigde de sanitaire verantwoordelijke of zijn vertegenwoordiger die een aanvraag heeft ingediend met behulp van het aanvraagformulier dat u hierbij vindt.
De identiteit en de inlichtingen in verband met de aanvrager op het aanvraagformulier moeten overeenstemmen met de identiteit van de sanitaire verantwoordelijke op de Sanitel- begeleidingsdocumenten. De sanitaire verantwoordelijke wordt dus beschouwd als de aanvrager. Geen enkele andere persoon kan een aanvraag tot deelname aan de opkoopregeling indienen dan de sanitaire verantwoordelijke, tenzij deze persoon uitdrukkelijk door de sanitaire verantwoordelijke werd aangeduid. Het bewijs van deze eventuele aanduiding moet samen met het aanvraagformulier gefaxt worden.

Er mag aan de veehouder geen enkele transport- of slachtkost aangerekend worden. De transport-, slacht- en diverse bijdragekosten (sanitair fonds, VLAM) zijn in het kader van deze opkoopregeling niet ten laste van de producent.


2. Aanvraagmodaliteiten voor het aanbieden van runderen

a. Startprocedure van de opkoopregeling

i. De administratie van het bestuur van het landbouwbeleid (DG II) van het Ministerie van Landbouw en Middenstand deelt heden de opkoopprijzen mee die gelden voor de week van 8 tot 12 januari.

ii. De veehouders of hun vertegenwoordigers die dieren wensen aan te bieden die beantwoorden aan de hierna vermelde voorwaarden, tegen de voor de volgende week vastgestelde prijzen, kunnen een aanvraag indienen uitsluitend per fax die zij sturen op vrijdag 5 januari vanaf 8.00 uur tot 16.00 uur naar het faxnummer 02/208 79 08 (8 lijnen) van DG III. Zij gebruiken daarvoor het formulier dat vanaf donderdag 4 januari om 12 uur beschikbaar is op de provinciale bureaus van het Ministerie van Landbouw en Middenstand.
De aanvraagformulieren kunt u eveneens downloaden van de internet-site van het departement landbouw.
Indien een veehouder of zijn vertegenwoordiger in één week méér runderen zou willen aanbieden dan er plaatsen beschikbaar zijn op het aanvraagformulier, zal een bijkomend volledig ingevuld formulier tijdens dezelfde faxcommunicatie meegestuurd worden.

iii. De aanvragen zullen behandeld worden in chronologische volgorde van binnenkomen en à rato van de wekelijkse beschikbare opkoopcapaciteit.

iv. De veehouders wiens aanvraag weerhouden is zullen ingelicht worden in verband met de datum en het uur van de ophaling van hun rund(eren). Bij de ophaling moet de vervoerder een kopie van het gefaxte aanvraagformulier van de verantwoordelijke-aanvrager waarvan hij rubriek 3 volledig heeft ingevuld en ondertekend, aan de veehouder overhandigen.
Het zal het slachthuis zijn dat de slachting uitvoert dat de verantwoordelijken zal contacteren om hun datum en uur op hetwelke de runderen zullen geladen worden op hun bedrijf door de door hen aangeduide erkende vervoerder mee te delen.

v. De ingediende aanvraag is slechts één week geldig. Als er (wegens overaanbod) geen gevolg kan gegeven worden aan de aanvraag, dit betekent dat als de veehouder ten laatste op de dinsdag die volgt op zijn gefaxte aanvraag niet is ingelicht over de datum van ophaling, dan moet de veehouder die runderen wenst laten op te kopen een nieuwe aanvraag indienen voor de volgende week op basis van de nieuwe prijzen die door DG II zullen bekend gemaakt worden op woensdag 10 januari 2001.

b. Verdere procedure :

i. Vanaf 10 januari 2001 en verder gedurende de hele periode van toepassing van deze opkoopregeling, zal het bestuur van DG II elke woensdag de prijzen bekendmaken die zullen gelden voor de volgende week, in functie van de karkasclassificatie.

ii. De aanvragen van de veehouders die wensen dat hun dieren die voldoen aan de hieronder gestelde voorwaarden, door de federale overheid opgekocht woren aan de bekendgemaakte prijzen kunnen uitsluitend per fax gedaan worden op het nummer 02 208 79 08 (DG III) en dit telkens de donderdag en de vrijdag (van 8 uur tot 16 uur) die volgen op de woensdag waarop de aankoopprijzen voor de volgende week worden bekendgemaakt.

iii. De aanvragen zullen behandeld worden in chronologische volgorde van binnenkomen en à rato van de wekelijkse beschikbare slachtcapaciteit.

iv. Het slachthuis dat de slachting uitvoert zal de verantwoordelijken contacteren om hen datum en uur mee te delen op dewelke de runderen zullen geladen worden op hun bedrijf door de door het slachthuis aangeduide erkende vervoerder.

v. De ingediende aanvraag is slechts één week geldig. Als er (wegens overaanbod) geen gevolg kan gegeven worden aan de aanvraag, dit betekent dat als de veehouder ten laatste op de dinsdag die volgt op zijn gefaxte aanvraag niet is ingelicht over de datum van ophaling, moet de veehouder die runderen wenst laten op te kopen een nieuwe aanvraag indienen voor de volgende week op basis van de nieuwe prijzen die door DG II zullen bekend gemaakt worden telkens op woensdag. vi. Bij de ophaling moet de vervoerder een kopie van het gefaxte aanvraagformulier van de verantwoordelijke-aanvrager waarvan hij rubriek 3 volledig heeft ingevuld en ondertekend, aan de veehouder overhandigen. Dit document geldt als bewijs van oplading.

Opmerkingen


1. De sanitaire verantwoordelijke die wenst deel te nemen aan de opkoopregeling voor een bepaalde week, met een bepaald aantal runderen waarvan hij de Sanitel-werknummers heeft gefaxt, is verplicht al deze aangemelde dieren ter opkoop aan te bieden indien zijn aanvraag wordt weerhouden. Veehouders die, zonder geldige reden, de aangegane verbintenissen niet respecteren zullen worden uitgesloten van elke verdere aanvraag.


2. Op het moment van de ophaling overhandigt de veehouder aan de vervoerder :

1) de begeleidingsdocumenten (luik 3) van de runderen
2) het originele aanvraagformulier, gedateerd en ondertekend door de aanvrager.


3. Alle runderen die in het slachthuis aankomen worden geslacht en vernietigd. Alleen die runderen die aan alle reglementaire voorwaarden voldoen (ouder zijn dan 30 maanden op het ogenblik van het aanbieden in het slachthuis, ten minste zes maanden in België hebben verbleven op één of meerdere rundveebedrijven, geschikt zijn om geslacht te worden voor menselijke consumptie (noodslachtingen worden dus niet aanvaard), correct geïdentificeerd zijn met twee oormerken, de levende keuring in het slachthuis met goed gevolg doorstaan) zullen opgekocht worden door de federale overheid en vergoed worden op basis van de wekelijks bekendgemaakte prijzen en in functie van het koud karkasgewicht en de neutrale karkasklassificatie.


4. De klassificatie zal uitgevoerd worden door een erkende klasseerder die onder toezicht staat van het bestuur dierengezondheid en kwaliteit van de dierlijke produkten (DG V).


5. In geval van weigering van de vergoeding omwille van niet-naleving van de reglementering en/of de vooropgestelde voorwaarden, zal de reden van weigering aan de veehouder worden meegedeeld. Ook het karkasgewicht en de klassificatie zullen aan de veehouder worden meegedeeld.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...