Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Misbruikbestrijding vergroot draagvlak bijstandvoorziening

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Handhaving

Het bestrijden en voorkomen van misbruik - ofwel handhaving - is een belangrijke voorwaarde in het kader van de inkomenswaarborg, waarbij een sociaal minimum geboden wordt aan mensen die daadwerkelijk op deze laatste voorziening zijn aangewezen.

Misbruikbestrijding vergroot het maatschappelijk draagvlak van de bijstandvoorziening. Een adequaat ingerichte uitvoeringsorganisatie waarbinnen men alert is op fraude, draagt bij aan het terugdringen van misbruik.
Onder handhaving valt al het beleid dat gericht is op beperking van misbruik. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen preventief en repressief beleid. Preventief beleid vormt een belangrijk ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie