Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inkomenswaarborg belangrijke doelstelling SZW-beleid

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Inkomenswaarborg

Een belangrijke doelstelling van het SZW-beleid, naast activering en uitstroombevordering, is het waarborgen van een inkomensvoorziening voor mensen die niet zelfstandig kunnen voorzien in het eigen bestaan; de inkomenswaarborg.

De Algemene Bijstandswet biedt een minimumbestaansvoorziening die moet worden afgestemd op de persoonlijke en de plaatselijke situatie. Dit vraagt om een afgewogen benadering waarin enerzijds rechtszekerheid en rechtsgelijkheid zijn gewaarborgd en anderzijds ruimte is voor individualisering en maatwerk door gemeenten. De inkomenswaarborgfunctie van de Algemene Bijstandswet moet dus steeds bezien worden in combinatie met andere elementen van inkomensbeleid die van toepassing ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie