Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jan van Laarhoven nieuwe voorzitter Eduardo Freistichting

Datum nieuwsfeit: 04-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jan van Laarhoven nieuwe
voorzitter Eduardo Freistichting
(04 Jan 2001)

Den Haag, 4 januari 2001

Jan van Laarhoven wordt de nieuwe voorzitter van de Eduardo Freistichting (EFS), de CDA-Stichting voor Internationale Solidariteit. Hij volgt in deze functie Norbert Schmelzer op die bijna 10 jaar voorzitter was van de EFS.

De Eduardo Freistichting die in 1990 werd opgericht heeft onder meer tot taak onder de leden van het CDA de bewustwording van mensenrechten en ontwikkelingssamenwerking te bevorderen. Verder investeert de EFS in het buitenland door middel van concrete projecten (scholing en training, oriëntatiebezoeken, congressen en conferenties) in het christen-democratisch gedachtegoed. Midden- en Oost-Europa staan momenteel centraal in het werk van de Stichting, maar haar actieradius is breder. De Stichting ontleent haar naam aan Eduardo Frei die van 1964 tot 1970 president was van Chili. Frei was een pionier voor mensenrechten en sociale rechtvaardigheid.

De nieuwe voorzitter Van Laarhoven is in het dagelijks leven manager bedrijfsvoering van twee divisies in het Academisch Ziekenhuis Nijmegen. Hij is daarnaast sinds 1994 vice voorzitter van het CDA, belast met de portefeuille Buitenland. Komend najaar zal hij vanwege het aflopen van de statutaire bestuurstermijn terugtreden als vice voorzitter van het CDA. Van Laarhoven is tevens CDA-delegatieleider tijdens congressen en conferenties van de EVP en de CDI (Christen-Democratische Internationale). Hij is al bestuurslid van de Eduardo Freistichting.

De verkiezing van de nieuwe voorzitter van de EFS staat op de agenda van de Partijraad die zaterdag 17 februari a.s. bijeenkomt.

Voor nadere informatie: CDA-Partijvoorlichting, tel. 070-3424842/06-53225950.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie