Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie over zenuwestelsel bij simpele handelingen

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in januari 2001 plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

Vrij 05-01-2001 Neurale sturingprincipes oog-, hoofd- en armbewegingen 15:30 uur Drs. W.P. Medendorp (Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica)
Titel proefschrift: Control of eye, head and arm movements for action and
perception

Promotor: Prof. dr. C.C.A.M. Gielen

Copromotor: Dr. J.A.M. van Gisbergen

De meeste mensen beschouwen alledaagse handelingen zoals lopen, het pakken van een kopje koffie of het vangen van een bal als vanzelfsprekend. Toch is de vanzelfsprekendheid van al deze kennelijk moeiteloze activiteiten en automatismen bedrieglijk. Deze handelingen bestaan namelijk uit nauwkeurig gecoördineerde interacties tussen signalen van diverse sensorische en motorische systemen. Ze vereisen complexe neurale berekeningen in het centrale zenuwstelsel (CZS). Drs. Medendorp beschrijft experimenteel onderzoek naar deze activiteiten en automatismen. Hij richt zich vooral op neurale sturingprincipes van oog-, hoofd- en armbewegingen en op de vraag hoe sensorische informatie wordt geïntegreerd om dergelijke bewegingen te regelen en te coördineren.
Pieter Medendorp (Groesbeek) zal per januari 2001 werkzaam zijn bij de Canadian Institute of Health Research group for action and perception in Toronto, waar hij onderzoek zal verrichten naar de dynamische neurale representatie van visuele informatie tijdens oog- en hoofdbewegingen. E-mail: (pieter@mbfys.kun.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie