Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twinsoft Nederlands kampioenschap Kunstrijden 2001

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNSB

Twinsoft Nederlands kampioenschap Kunstrijden 2001

Amersfoort, 30 november 2000

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 januari zullen in het IJssportcentrum te Eindhoven de Twinsoft Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden worden verreden. Tijdens deze kampioenschappen zullen de rijders en rijdsters strijden om de Nederlandse titels voor de onderdelen: Dames en Heren Solo, IJsdansen en Synchroon schaatsen. Het evenement geldt tevens als kwalificatie voor de Europees Kampioenschappen Kunstrijden voor senioren.

Het Twinsoft Nederlands Kampioenschap Kunstrijden is het belangrijkste evenement op het gebied van kunstrijden in Nederland. Sportief gezien is dit evenement vooral een graadmeter voor de mate waarin de Nederlandse rijders/sters de sinds enkele jaren sterk verbeterde trainingsfaciliteiten hebben kunnen benutten om hun prestaties te verbeteren. Daarnaast kunnen de senioren rijders/sters zich kwalificeren voor het Europees Kampioenschap dat op 21 t/m 28 januari in Bratislava (Slowakije) zal worden gehouden. De eerste dame en heer in de categorie Solo senioren zullen in principe worden afgevaardigd naar dit evenement.

Naast de onderdelen Solorijden en IJsdansen zal worden gereden om de titel Nederlands Kampioen Synchroon schaatsen. In deze relatief nieuwe tak van kunstrijden rijdt een team van rijders/sters een kür op muziek, waar in de plaats van sprongen en pirouetten moeilijke patronen worden uitgevoerd.

Programma:
Vrijdag 5 januari 2001, aanvang: 9.00, einde: 17.00 uur. Zaterdag 6 januari 2001, aanvang 11.00 uur, prijsuitreiking 20.45 uur.

De wedstrijden zullen gehouden worden in het IJssportcentrum Eindhoven aan de Anton Coolenstraat 3 te Eindhoven.

Einde persbericht

copyright KNSB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie