Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hartstichting start internetproject voor arbeidsgezondheid

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Goede voornemens voor werknemers op website Hartstichting (5 jan)

Den Haag, 31 december 2000

Vanaf 5 januari 2001 start de Nederlandse Hartstichting op haar website het Internetproject Een goed begin. Ondernemingsraden en personeelsafdelingen worden tips aangereikt voor maatregelen die de gezondheid van werknemers op de werkplek bevorderen. Met het project wil de Hartstichting werknemers in Nederland wijzen op de voordelen van de leefstijladviezen gezond eten, niet roken en bewegen. Het project is een samenwerking van de Nederlandse Hartstichting met Centrum Gezondheidsbevordering op de Werkplek (GBW).

Het Internetproject Een Goed Begin biedt van ieder leefstijladvies een standaard brief, waarmee ondernemingsraden en
personeelsfunctionarissen bij de werkgever voor gezondheidsbevorderende maatregelen kunnen pleiten. Een gezonde werkomgeving is essentieel voor medewerkers die zich een gezondere leefstijl willen aanmeten en het niet bij goede voornemens willen laten.
De website www.hartstichting.nl heeft drie stappenplannen over beweging, gezond eten en rookvrij op de werkplek. Deze helpen bedrijven om stapsgewijs tot een gezonder beleid voor werknemers te komen. Met op bewegen, eten en roken gericht beleid kan onder meer het ziekteverzuim worden teruggebracht. Centrum GBW heeft consultants in dienst die de stappenplannen in de praktijk helpen invoeren. Het Internetproject Een goed begin maakt deel uit van de preventiecampagne Het Leven is hart
zorg er goed voor die de Hartstichting nog tot juni 2001 voert.

Een gezonde leefstijl is de manier om de kans op hart- en vaatziekten kleiner te maken. Jaarlijks overlijden in Nederland ruim 50.000 mensen aan hart- en vaatziekten. Per jaar krijgen ongeveer 15.000 personen tussen hun 35e en 65e een hartinfarct of beroerte. De stijl van leven om iets aan de oorzaken te doen bestaat uit gezond eten, genoeg bewegen en niet roken.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie