Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 5-01-2001 Verzonden vrijdag 5 janauri 2001 te 14.15 uur

Bocholtz en Vaals; inbeslagname autos

· Donderdag 4 januari controleerde de politie om 10.15 uur op de Steenberg in Bocholtz een 27-jarige autobestuurder uit Heerlen. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en zijn auto was niet verzekerd. De auto werd in beslag genomen en tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

· Donderdag 4 januari zag de politie om 13.20 uur een 75-jarige man uit Lemiers in zijn auto over de Bosstraat in Vaals rijden. Ook zijn auto bleek niet verzekerd te zijn. Daarbij bleek dat de geldigheid van zijn rijbewijs verlopen was. Ook zijn auto werd in beslag genomen en tegen de man wordt eveneens proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; veel schade bij aanrijding
Donderdag 4 januari reed om 17.40 uur een 32-jarige vrouw uit Landgraaf met haar auto over de Maastrichterlaan in die plaats. Tijdens het bedienen van de ventilatieknoppen in haar auto, verloor ze de controle over haar voertuig en reed de links van haar gelegen middengeleider op waar ze twee verkeerszuilen omver reed. Uiteindelijk kwam ze tegen een aan de overzijde van de weg geparkeerde auto tot stilstand. Beide voertuigen moesten worden afgesleept. Door enkele rondvliegende onderdelen raakte ook nog een andere daar geparkeerde auto beschadigd.
Toen kort na de aanrijding een achter elkaar rijdende 51-jarige busbestuurder uit Hoensbroek en een 40-jarige autobestuurder uit Landgraaf om de ravage heen wilden rijden, reden ze de middengeleider op en zagen daarbij de omvergereden verkeersgeleiders over het hoofd. Daardoor liepen zowel de bus als ook de auto flinke schade op aan de onderzijde van de carrosserie. Ook deze voertuigen moesten getakeld worden.

Kerkrade; aanrijding
Toen een 27-jarige vrouw uit Eygelshoven vrijdag 5 januari om 02.05 uur op de Haanraderstraat in Kerkrade vanuit parkeerstand wilde wegrijden, kwam ze in botsing met een andere daar geparkeerde auto. Toen ze wilde doorrijden verloor ze door nog onbekende oorzaak de controle over haar voertuig waarna ze tegen twee links van de weg geparkeerde andere autos botste.
Door de kracht van de aanrijding werd één van deze autos weer tegen een andere geparkeerde auto geduwd die daardoor ook beschadigd werd. De auto van de vrouw raakte dermate beschadigd dat die moest worden afgesleept.

Kerkrade; aanhoudingen en aanrijding
Vrijdag 5 januari om 10.10 uur controleerde een motorpatrouille op de Kaalheidersteenweg in Kerkrade een auto met daarin een 40-jarige man uit Heerlen, een 46-jarige man uit Landgraaf en een 36-jarige vrouw eveneens uit Landgraaf.
Tijdens de controle bleek dat de 46-jarige man geen rijbewijs had en nog gezocht werd in verband met een nog te ondergane hechtenis van 28 dagen. Toen de motoragent op een gegeven moment zag dat een van de andere twee de bestuurder een geopend mes (wat later een stiletto bleek te zijn) probeerde aan te reiken, vroeg hij gezien de dreigende situatie assistentie van andere collegas.
Onderweg naar de plek van het voorval reed één van de politieautos met zwaailicht en sirene over de Detchenbachweg in Kerkrade. Tijdens het voorbijrijden van diverse autobestuurders raakte de bestuurder van die politieauto de trottoirband van een verkeersgeleider waardoor de auto, mede door het natte wegdek, in een slip kwam. Daarbij botste de politieauto frontaal tegen de linkerzijkant van een tegemoetkomende autobestuurder. (Van deze man is bij het maken van dit bericht nog geen personalia bekend.) Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. De autobestuurder en de bijrijder van de politieauto moesten zich in verband met nekklachten laten behandelen in het ziekenhuis. Opname was gelukkig niet noodzakelijk. Bij onderzoek in de auto van het gecontroleerde drietal werd overigens later nog een vuurwapen aangetroffen.

(Bureau Voorlichting District Kerkrade; 045-400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie