Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 05-01-2001 3e persbericht 5 januari 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Gouden horloges gestolen
Een onbekende man heeft vrijdagmiddag rond 13.20 uur bij een juwelier in de binnenstad enkele gouden horloges van het merk Richmont gestolen. De man kwam de zaak binnen toen er twee personeelsleden en een klant in de zaak waren. Eén van de personeelsleden was bezig in een etalage en de ander hielp de klant. De man liep naar een vitrine, maakte het slotje open, pakte enkele, waarschijnlijk drie, horloges en verliet de zaak. Hij is met een fiets via de Hermanus Boexstraat richting NS-station gereden.

Eindhoven: Zakkenrollers aangehouden
Een personeelslid van de beveiliging van een warenhuis in de binnenstad heeft vrijdagmiddag om 15.25 uur twee mannen, een 27-jarige Algerijn en een 22-jarige Eindhovenaar, betrapt bij de diefstal van een portemonnee. De twee gingen in het restaurant van het warenhuis naast twee andere bezoekers zitten. Hij zag dat er met de jassen van de restaurantbezoekers gerommeld werd. Daarna verlieten de twee verdachten het restaurant. Bij de roltrap liet één van de twee een portemonnee vallen. Die bleek van één van de restaurantbezoekers te zijn. De twee verdachten zijn overgegeven aan de politie.

Eindhoven: Bekeuringen uitgedeeld voor fout parkeren in woonwijk De politie heeft vrijdagmiddag in de Iriswijk 7 bekeuringen uitgedeeld voor fout geparkeerde voertuigen. Het betrof parkeren op het trottoir (6x) en het parkeren buiten de toegestane vakken op een woonerf (1x). Verder werden in Stratum nog 25 bekeuringen uitgedeeld omdat de verkeersregels niet werden nageleefd. Hieronder vielen het parkeren op het trottoir (17x), het parkeren binnen 5 meter van een kruispunt (1x), het parkeren bij een bushalte (2x), het rijden door rood licht (4x) en het rijden over het trottoir (1x).

Eindhoven: Onder invloed
Een 20-jarige automobilist uit Eindhoven is vrijdagmiddag rond 18.25 uur op de Europalaan aangehouden. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,10 weer. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Daarnaast wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte heling aangehouden
Een 27-jarige Eindhovenaar is vrijdag om 17.30 uur op de Rechtestraat aangehouden. Hij wordt verdacht van heling. De verdachte liep net voor zijn aanhouding een winkel in de binnenstad in. Terwijl hij naar binnen liep ging het alarm af. In de winkel werd hij door een medewerker staande gehouden die meteen de politie inschakelde. De verdachte liet vier gloednieuwe portemonnees zien toen men hem vroeg waarom het alarm af ging. Hij verklaarde deze zojuist op straat van iemand te hebben gekocht. Uit onderzoek bleek dat de portemonnees uit een andere winkel weggenomen waren. De goederen zijn in beslag genomen en tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto
Vrijdagavond tussen 17.30 en 19.15 uur is vanaf het Woensels Winkelcentrum een rode Volkswagen Golf met het kenteken SV-TT-37 gestolen.

Eindhoven: Snelheidscontroles

Tussen 15.00 en 17.10 uur zijn vrijdagmiddag op de Dr. Schaepmanlaan 143 bekeuring uitgedeeld voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid binnen de bebouwde kom, waar 50 km/u is toegestaan, was 71 km/u. Het aantal gecontroleerd voertuigen is onbekend.

Op de Boschdijk zijn vrijdagavond tussen 18.45 en 20.50 uur 146 bestuurders bekeurd omdat ze zich niet hielden aan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u. Het aantal gecontroleerde voertuigen is onbekend.

Helmond: Fiets van achterplaats gestolen
Vanaf de achterplaats van een woning aan de Kanaaldijk Noord Oost is in de nacht van donderdag op vrijdag een groene Union meisjesfiets gestolen. Een tweede fiets die werd meegenomen is in de brandgang terug gevonden. De achterplaats was niet afgesloten.

Best: Steigerklemmen weg
Bij een bouwplaats aan de Rogvelden zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ongeveer tweehonderd steigerklemmen gestolen. De waarde ligt rond de fl. 2.000,=.

Beek en Donk / Bakel: Snelheidscontroles

Vrijdagmorgen tussen 10.40 en 11.40 uur is op de Lekerstraat in Beek en Donk een snelheidscontrole gehouden. Van de 189 passerende voertuigen reden er 4 te hard. De snelste reed 107 km/u. terwijl 80 is toegestaan.

Tussen 13.15 en 14.25 uur is gecontroleerd op de Gemertseweg in Bakel. Hier zijn 536 voertuigen gecontroleerd. 43 bestuurders reden sneller dan de maximumsnelheid van 50 km/u. De snelste reed 82 km/u.

Valkenswaard: Roodlichtcontroles

Tussen 14.30 en 15.30 uur zijn vrijdagmiddag zes automobilisten bekeurd. Zij negeerden op de kruising Nieuwe Waalreseweg Tienendreef Waalreseweg het rode verkeerslicht.

Op de kruising Luikerweg-Dommelseweg-Molenstraat zijn vrijdagmiddag tussen 15.30 en 16.30 uur tijdens een roodlichtcontrole veertien automobilisten bekeurd.

Waalre: Beroving caissière
Vrijdag tussen 17.55 en 19.30 uur is op de Bus een caissière van een winkel overvallen. De verdachte stond in eerste instantie met een tweetal levensmiddelen aan de kassa. Toen hij moest afrekenen bleek hij geen geld bij zich te hebben. Hij zou even geld gaan halen. Kort daarna kwam de verdachte terug en vroeg naar zijn goederen. Als de caissière de kassa opent bedreigt hij haar met een schroevendraaier en eist het geld. De verdachte verlaat vervolgens de winkel met een onbekende hoeveelheid geld.

Westerhoven: Inbraken
Donderdagavond is in twee woningen aan de Kempervennendreef ingebroken. In beide gevallen is de schuifpui opengebroken. Bij één van de inbraken bestond de buit uit slechts vier guldens. Bij de andere was de buit aanmerkelijk groter: een horloge, 370 DM, een vlindermes, een imitatiepistool en persoonlijke papieren. Bij een derde woning bleef het bij een poging. De schuifpui was beschadigd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie