Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burger slachtoffer van overhaaste invoering belastingwet

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij

Maak burger geen slachtoffer van overhaaste invoering belastingwet


05-01-2001 De SP vindt dat belastingplichtigen niet het slachtoffer mogen worden van het onvermogen van pensioenfondsen om voor 1 juli dit jaar de gegevens over een pensioengat te leveren. Staatssecretaris Bos moet het daarom mogelijk maken dat een pensioengat later kan worden aangetoond of aftrek tot het oude maximumbedrag van lijfrente over dit jaar mogelijk blijft.

De Volkskrant meldt vandaag dat veel pensionfondsen niet in staat zullen zijn de gegevens over een pensioengat voor 1 juli dit jaar te leveren. Pensioenfondsen zijn pas vanaf 1 november 2002 verplicht de gegevens te leveren. SP-Kamerlid Marijnissen heeft aan de staatssecretaris van Financiën gevraagd om ervoor te zorgen dat burgers niet buiten hun schuld het slachtoffer worden van de overhaaste invoering van het nieuwe belastingstelsel. Hij vraagt de staatssecretaris soepel om te gaan met de termijn van 1 juli dit jaar om aftrek voor het pensioengat over de 2000 aan te tonen. Als de pensioenfondsen niet in staat zijn om deze gegevens te leveren moet aftrek tot het oude maximum bedrag van 6179 gulden worden toegestaan. De onvoorwaardelijke lijfrenteaftrek is per 1 januari beperkt tot 2223 gulden.
In oktober waarschuwde de SP dat de invoering van het nieuwe belastingstelsel tot grote problemen zou leiden voor mensen met een bijstanduitkering. In januari dreigen tienduizenden mensen de algemene heffingskorting niet te ontvangen omdat deze (nog) niet is aangevraagd. De problemen bij de pensioenfondsen zijn een nieuw teken dat de nieuwe belastingwet te snel wordt ingevoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie