Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.30 uur
Rijden onder invloed

VEENENDAAL Tijdens de surveillance zag de politie donderdagnacht een auto rijden waarvan men het vermoeden had dat de bestuurder gedronken had.

Op de Dahliastraat werd de bestuurder omstreeks vijf voor drie aan de kant gezet. Uit de eerste blaastest bleek het vermoeden juist. De 22-jarige man uit Veenendaal werd aangehouden en voor een ademanalyse mee genomen naar het bureau.

Uiteindelijk bleek de man 0,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Met een rijontzegging van twee uur en een boete van 400, = werd hij naar huis gestuurd.

Snelkraak

DOORN Door een getuige werd donderdagavond naar de politie gebeld dat er ingebroken werd bij een winkel aan de Thorheimpassage. De politie was snel ter plaatse en heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld.

De getuige vertelde dat hij omstreeks kwart voor elf glasgerinkel had gehoord. Toen de man naar buiten keek zag hij twee mannen bij een winkel weglopen. De mannen hadden diverse kledingstukken bijzicht en rende weg.

Uit onderzoek bleek dat de verdachten een winkelruit hadden ingegooid en vervolgens kleding uit de winkel hadden gestolen.

Signalement dader 1: Blanke man, ongeveer 35 jaar oud, tussen de 1.80 en 1.85 meter lang, ongeschoren gezicht. De man was gekleed in een blauw grijs geruit overhemd, spijkerbroek en sportschoenen.

Signalement dader 2: blanke man, ongeveer 25 jaar, kort donker haar. Hij droeg een korte witte jas.

De politie is op zoek naar getuigen van deze snelkraak. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Heuvelrug, tel.: 0900 88 44.

Snelheidscontrole

RHENEN Op de Grebbeweg heeft de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1692 voertuigen gecontroleerd. Voor 160 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor te hard rijden. Op de Grebbeweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.

Auto tegen boom

LEERSUM Op donderdagochtend, omstreeks 11.20 uur, vond er een aanrijding plaats op de Rijksstraatweg waar een 21-jarige automobilist uit Woudenberg gewond raakte. De auto van de man raakte door onbekende oorzaak van de weg en botste vervolgens tegen een boom. Door de aanrijding liep de man een pijnlijke nek op en moest zich laten behandelen door een arts. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie