Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen van Albayrak (PvdA) aan staatssecretaris Justitie

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

5 januari 2001

Vragen van het lid Albayrak (PvdA)aan de staatssecretaris van Justitie1.

Kent u het artikel " Togolees mishandeld op Schiphol" (Algemeen

Dagblad, 5 januari 2001?

2.

Kunt u aangeven wat er precies is voorgevallen tijdens en na de

poging tot uitzetting van de asielzoeker in kwestie?

3.

Wat is uw reactie op de verklaringen van een Justitie-arts en een mogelijke ooggetuige aangaande de mishandeling. Heeft het medisch verslag de regering aanleiding gegeven voor onderzoek, zo nee, waarom niet?

4.

Indien nee, bent u bereid alsnog een onderzoek in te stellen naar de gedragingen van de marechaussee tijdens en na de poging tot uitzetting, inclusief de reactie van de marechaussee op de aangifte van mishandeling?

5.

Hoe oordeelt u over de structurele problemen die er zouden zijn bij de marechaussee op Schiphol als het gaat om de bejegening van asielzoekers, zowel bij de toelating alsook de uitzetting?

6.

Zijn u meer gevallen bekend van (ernstige) wangedrag van

overheidspersoneel in de omgang met asielzoekers, zo ja, in hoeveel gevallen is er aangifte gedaan en kunt u aangeven waar deze aangiften uiteindelijk toe hebben geleid?

7.

Hoeveel keer is er het afgelopen jaar een uitzetting gestaakt wegens verzet van de persoon in kwestie, en in hoeveel van deze zaken heeft uitzetting op een later tijdstip alsnog plaatsgevonden?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie