Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parkeerterrein aan voorzijde NH kerk in Beesd vervalt

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Geldermalsen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Geldermalsen

Parkeren bij NH kerk Beesd

Zowel de toren als het kerkgebouw van de NH kerk in Beesd zijn het afgelopen jaar prachtig gerestaureerd. Tegelijkertijd heeft er ook een herinrichting van de directe omgeving plaatsgevonden. Om het gerestaureerde monument volledig tot zijn waarde te kunnen laten komen is in dat verband besloten het parkeerterrein aan de voorzijde van de kerk te laten vervallen. In goed overleg met het kerkbestuur heeft de gemeente echter aan de achterzijde kerk een nieuw parkeerterrein gerealiseerd. Klaarblijkelijk zijn veel automobilisten zich hiervan niet bewust want de parkeeroverlast aan de Voorstraat is toegenomen. Het doorgaande verkeer ondervindt hiervan de nodige hinder. Het nieuwe terrein is minstens zo groot als het oude terrein aan de voorkant en is vanaf de Voorstraat toegankelijk.

Het gemeentebestuur is er geen voorstander van nu allerlei grote verwijzingsborden voor parkerende automobilisten te gaan plaatsen, die zouden opnieuw een aantasting van de fraaie omgeving betekenen. Ook het instellen van een parkeerverbod in het betreffende gedeelte van de Voorstraat wordt nog niet overwogen. De komende maanden zal eerst worden geprobeerd via de nodige publiciteit de automobilist op de Voorstraat tot een ander parkeergedrag te bewegen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie