Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Babyskelet uit Romeinse tijd gevonden in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Babyskelet uit Romeinse tijd gevonden

In de groenstrook langs de Lozerlaan, vlakbij de Erasmusweg, hebben archeologen een skelet van een baby gevonden. Uit de overige vondsten, zoals bijvoorbeeld scherven en de resten van een waterput, bleek dat de baby in de 2e eeuw na Christus, in de Romeinse tijd, is begraven. Het skelet is in de klei verrassend goed bewaard gebleven en daardoor zeer herkenbaar. Het kindje is niet ouder dan 1 jaar geworden. Het geslacht viel niet meer te bepalen. De vondst is in november gedaan en het skelet is inmiddels geconserveerd.

Eerder waren ten westen van de Lozerlaan al sporen van een Cananefaatse nederzetting uit de 2e eeuw na Christus aangetroffen. Dankzij deze vondst is nu duidelijk dat deze nederzetting zich ook ten oosten van de Lozerlaan heeft uitgestrekt en dus behoorlijk groot moet zijn geweest.

In de Romeinse tijd was het gebruikelijk dat mensen werden gecremeerd samen met enkele giften. Bijzonder aan deze archeologische vondst is dat er geen bijgiften zijn aangetroffen en dat het kind niet is gecremeerd maar begraven. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de nog erg jonge leeftijd van het begraven kindje.

last update: 5 januari 2001 ;pag.: 5463; auteur: 77 5 januari 2001
- pag. 5463 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie