Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werknemers willen roken niet 'samen oplossen' volgens Cicon

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CICON

Werknemers willen roken niet 'samen oplossen'

Werknemers willen roken niet 'samen oplossen'.

Samen oplossen als het gaat om roken en werk is voor 80% van de werknemers geen optie blijkt uit recent onderzoek van Cicon. Toch beweert PTT post dat het werkt. Het proces van de Bredase postbode die bij de rechter een rookvrije werkplek afdwong en kreeg, krijgt nu een staartje. Alle 700 vestigingen van de PTT post moeten rookvrij zo stelt de niet rokersvereniging CAN (Clean Air Now). Wanneer PTT post hier geen werk van maakt stapt CAN naar de rechter.

Woordvoerder H Kluck van PTT post geeft echter aan dat het binnen de verschillende PTT vestigingen 'vaak uitstekend is geregeld'. Bij wijze van proef belde Kluck naar alle PTT-vestigingen in Rotterdam om informatie te krijgen over het daar aanwezige rookbeleid. 'Iedereen had een andere oplossing maar wel naar ieders tevredenheid' en vervolgens beweert Kluck dat 'samen oplossen' blijkbaar goed werkt.

Jan Stoop, werkzaam bij Cicon, een organisatie die bedrijven begeleid bij het opzetten van rookbeleid in bedrijven, heeft sterke twijfels over de uitspraken van Kluck. Wanneer een beleid niet uniform is, kan een werknemer die last heeft van tabaksrook geen kant op. Samen oplossen is achterhaald en onbevredigend voor zowel de roker als de niet-roker, aldus Stoop.
Cicon doet al jaren onderzoek in het bedrijfsleven naar het verschijnsel roken en werk. Cicon heeft ook onderzocht of 'samen oplossen' voor werknemers een werkbare optie is. Uit zeer recent onderzoek blijkt dat dit zeker niet het geval is. Zeker 80% van alle werknemers zowel rokers als niet-rokers gaf aan niet achter de optie van samen oplossen te staan zegt Stoop. Vreemd dat het dan net bij PTT post 'tot ieders tevredenheid is'.

Meer informatie: Cicon, 030-2330191 of 06-22601360 (Jan Stoop)


05 jan 01 12:25

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie