Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Consumentenorganisaties juichen vertragingtegoedregeling toe

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)

CONSUMENTENORGANISATIES BLIJ MET SNELLE INVOERING REGELING "GELD TERUG BIJ VERTRAGING" VAN NS

ROVER, Fietsersbond, CSO en de CG-Raad zijn blij met de snelle invoering van de NS regeling "Geld terug bij vertragingen". Zij verwachten dat hiermee een prikkel wordt gegeven om beter op tijd te rijden. Zij bepleiten dat ook de veelvuldig vertraagde forens op de korte afstand een beroep kan gaan doen op de regeling en dat de andere vervoerders op het spoor zich bij deze regeling aansluiten.

De Consumentenorganisaties ROVER, Fietsersbond, CSO en CG-Raad (Chronisch zieken & Gehandicapten Raad Nederland) zijn blij met de regeling "Geld terug bij vertraging" van NS. De reiziger wordt hiermee gecompenseerd voor de overlast van grote vertragingen. Bij 30 minuten vertraging krijgt de reiziger de helft van de kosten van zijn kaartje terug, bij vertragingen van meer dan een uur het volledige bedrag. Het vervoerbedrijf voelt het nu ook financieel wanneer er niet op tijd wordt gereden en de reiziger veel te laat op zijn bestemming komt. De organisaties verwachten dat met deze regeling een stimulans ontstaat om het aantal vertragingen terug te dringen.

De organisaties hebben in het overleg met NS een aantal suggesties gedaan om de regeling te verbeteren zodat nu ook studenten een beroep op de regeling kunnen doen. Zij vinden het onjuist dat er geen regeling is getroffen voor veelvuldig vertraagde forensen op afstanden korter dan 25 kilometer (door het drempelbedrag van 5 gulden). De organisaties blijven ijveren om dit zo snel mogelijk te verbeteren. Ook verwachten zij dat NS de 30 en 60 minuten-grens soepel hanteert om evidente onrechtvaardigheden te voorkomen.

De organisaties vinden dat de regeling van toepassing moet zijn op het gehele spoorwegnet. Dus ook op de lijnen die nu worden uitgevoerd door Noordned, Syntus en Connexxion. Zij zullen er bij deze maatschappijen en hun opdrachtgevers op aandringen om zich zo snel mogelijk bij de NS-regeling aan te sluiten.

Met de NS is afgesproken dat de regeling in de beginperiode regelmatig zal worden geëvalueerd in het LOCOV. De NS heeft toegezegd open te staan voor noodzakelijke verbeteringen van de regeling.

De organisaties zullen er in het kader van de Wet Personenvervoer op aandringen dat vervoerders ook aansprakelijk worden voor schade ten gevolge van vertragingen (bijvoorbeeld de kosten van vervangend vervoer).

Amersfoort, 5 januari 2001

Deze pagina is gemaakt op: 05-01-2001
Laatste verandering: 05-01-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie