Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 5-01-2001
Politieberichten van 5/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Wolvega: vernieling ruiten
Vrijdag omstreeks 04.15 uur kwam er een melding binnen dat op de Van Harenstraat winkelruiten zouden worden ingegooid door een drietal jongens. Ter plaatse bleek dat men bij Blokker een grote thermopane ruit had vernield. Bij Kindermaatjes, eveneens aan de Van Harenstraat werden drie ruiten ingegooid en bij de Mitra aan de Sportlaan werd eveneens een ruit vernield. Aan de hand van het opgegeven signalement konden de jongens, te weten 19, 18 en 18 jaar, allen uit Wolvega, op de Hoofdstraat in Wolvega worden aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten.

Wolvega: diefstal auto
Donderdag tussen 06.00 en 19.30 uur werd van het parkeerterrein bij het NS-station aan de Stationsweg een personenauto, merk Seat Terra, kleur wit, voorzien van het kenteken VJ-83-VD, weggenomen. De eigenaresse, een 61-jarige inwoonster van Donkerbroek, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: beroving
Vrijdag omstreeks 04.45 uur was een 28-jarige inwoonster van Leeuwarden vanuit de binnenstad op weg naar haar woning. Toen zij vlak bij haar woning was, werd zij aangesproken door een negroïde man, die vroeg of zij met hem mee wilde gaan. De vrouw ging hier niet op in. Toen de vrouw de deur van de centrale hal van haar woning opende en daarna weer wilde sluiten, stak de man de voet tussen de deur en pakte de vrouw beet. De vrouw begon te gillen en er ontstond een worsteling. Tijdens deze worsteling zag de man kas een bankbiljet van f 25.- bij de vrouw uit de jaszak te halen, hierbij scheurde de jaszak uit. Toen een medebewoner op het gegil van de vrouw afkwam, verdween de verdachte op een fiets. Het signalement van de negroïde man, lengte
1.75 tot 1.80 meter, verzorgd uiterlijk, kroeshaar. De man droeg een donker jasje. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Harlingen: inbraak horecagelegenheid
Afgelopen nacht werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Vissershaven. Een raam werd geforceerd. Een munttelefoon werd vernielde en het geld werd daaruit weggenomen. De eigenaresse, een 48-jarige inwoonster van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Grou: inbraak vrachtwagen
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een vrachtwagen, die geparkeerd stond op het terrein van Heineken aan de Oedsmawei. De zijruit van de vrachtwagen werd ingeslagen. Uit de auto werd een GSM weggenomen. Een 36-jarige inwoner van Grou, heeft aangifte gedaan.

Damwoude: diefstal gevaarlijke stoffen
Afgelopen nacht werd van een erf bij een woning van een melkcontroleur aan de Vrij Stad een blik, met daarin een aantal flesjes, weggenomen. In deze flesjes zit o.a. natriumazide (0,02 ml per flesje) en Bronopol(0,01 ml). Deze stoffen worden gebruik voor het conserveringsproces. Er bestaat gevaar bij inademen van grote hoeveelheden en wanneer deze in contact komen met de huid. Bij inwendig gebruik melk met water drinken en onmiddellijk naar het ziekenhuis gaan. Bij contact met de huid: spoelen met veel water en een arts waarschuwen. De melkcontroleur, een 42-jarige inwoner van Damwoude heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie