Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Red Ribbon Art - tentoonstelling ten bate van het Aids Fonds

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueelnieuws

Red Ribbon Art - Geestverruimende tentoonstelling ten bate van het Aids Fonds

Het Aids Fonds organiseert vanaf januari 2001 samen met het Groninger Museum en de Bijenkorf het Red Ribbon Art project rondom het werk van tien kunstenaars. Het Groninger Museum heeft de kunstenaars gevraagd een kunstwerk te maken dat geïnspireerd is op de Red Ribbon oftewel het rode lintje, het internationale symbool van solidariteit met mensen met hiv/aids. De diversiteit aan kunstenaars staat garant voor verrassende interpretaties, wat onder andere tot uitdrukking komt in hun verschillende materiaalkeuze. Er zijn kunstwerken te bezichtigen van: ontwerper Claudy Jongstra, vormgever Swip Stolk, architect Alessandro Mendini, fotograaf Erwin Olaf en beeldend kunstenaars Meschac Gaba, Erik van Lieshout, Hugo Kaagman, Siert Dallinga, Teun Hocks en Lidy Jacobs.

Net als bij vorige kunstacties ten bate van het Aids Fonds in samenwerking met de Bijenkorf kan de bezoeker met een gift van fl. 25,- intekenen op een kunstwerk naar keuze. Na de opening zal de expositie Red Ribbon Art van 13 januari tot 11 februari 2001 in het Groninger Museum te zien zijn. Daarna in de Bijenkorf in Amsterdam van 14/2 tot 28/2, Den Haag 7/3 tot 21/3, Rotterdam 28/3 tot 11/4, Eindhoven 19/4 tot 2/5, Utrecht 9/5 tot 23/5, Arnhem 30/5 tot 13/6 en Amstelveen van 20/6 tot 4/7. Na de exposities worden de kunstwerken onder toeziend oog van een notaris verloot onder de inschrijvers. De opbrengst is bestemd voor de ontwikkeling van een vaccin tegen aids.

Wereldwijd leven bijna 34 miljoen mensen met hiv/aids. Er zijn nog altijd geen medicijnen die mensen kunnen genezen van deze ziekte. Voor ontwikkelingslanden, waar 95% van de mensen met hiv/aids woont, is de komst van een veilig, effectief en betaalbaar vaccin de enige echte oplossing. Het Aids Fonds heeft als missie werken aan een wereld zonder aids, en zet zich onder andere actief in voor de ontwikkeling van een aidsvaccin.

Meer informatie over de expositie en de actie is te vinden op de actiesite. Het is ook mogelijk om via deze website in te tekenen op een van de kunstwerken.

Nieuws Link: www.RedRibbonArt.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie