Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Transarte exposeert in Centrale Bibliotheek Utrecht

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Transarte exposeert in Centrale Bibliotheek
Van 2 t/m 20 januari tonen een tiental cursisten van de TRANSarte trots hun werk van het afgelopen seizoen in de Centrale Bibliotheek.
Tekeningen, schilderijen, sieraden, linosneden en modelstudies in klei: de getoonde werken zijn heel divers, maar de makers hebben een ding gemeen: zij hebben het werk gemaakt bij een van de creatieve cursussen van Kunstuitleen TRANSarte. In het cursuscentrum van de Kunstuitleen TRANSarte -tussen de kunstwerken van de uitleencollectie- kan men algemeen tekenen en schilderen, edelsmeden, linosnijden en modelboetseren. De cursisten worden begeleid door professionele kunstenaars die in staat zijn het onderste uit de kan te halen bij hun cursisten. En dat is goed te zien op deze tentoonstelling. Waarom het werk zo divers is, heeft ook te maken met de opzet van de cursussen: de cursisten werken niet volgens een door de docent bepaald plan, maar bewandelen hun eigen weg. De docent beantwoordt hun vragen, geeft advies en denkt mee in het oplossen van problemen die de cursist tegenkomt.

Als u, misschien na het zien van de expositie, interesse heeft voor een van de cursussen, kunt u informatie aanvragen bij Kunstuitleen TRANSarte, Doelenstraat 36, 3512 XJ Utrecht. voor inlichtingen: M.Hovens 030-2861878 TRANSarte 030-2316010 _________________________________________________________________

laatste update: 4 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie