Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stonehaven bereikt 94,6% met bod op Ahrend

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Stonehaven Holding B.V.

PERSBERICHT

Namens onze cliënt Stonehaven Holding B.V. zenden wij u het heden ter publicatie vrijgegeven persbericht toe.

Amsterdam/Rotterdam, 5 januari 2001

STONEHAVEN BEREIKT 94,6% IN AHREND

Stonehaven Holding B.V. ("Stonehaven") en Koninklijke Ahrend N.V. ("Ahrend") melden dat volgens een eerste telling de onder het bod van Stonehaven aangemelde (certificaten van) gewone aandelen Koninklijke Ahrend ("Certificaten"), tezamen met de Certificaten die Stonehaven reeds in bezit heeft, 94,6% van alle uitstaande Certificaten vertegenwoordigen.

De Directie van Koninklijke Ahrend N.V., de Raad van Commissarissen van Koninklijke Ahrend N.V., Stichting Administratiekantoor voor Aandelen Koninklijke Ahrend N.V. en Stichting Preferente Aandelen Koninklijke Ahrend N.V. hebben zich bereid verklaard hun medewerking te verlenen aan de vervulling van de op hen betrekking hebbende voorwaarden van het bod van Stonehaven, zoals vermeld in het biedingsbericht. Hiermee is een aantal belangrijke voorwaarden vervuld voor de gestanddoening door Stonehaven van het bod op Ahrend.

Achtergrond bod

Stonehaven heeft op 7 december jl. een openbaar bod uitgebracht op alle Certificaten. Dit bod bedraagt Euro 19 in contanten per Certificaat. De voorwaarden van, alsmede een toelichting op het bod zijn vermeld in het biedingsbericht.

Koninklijke Ahrend N.V.

Ahrend is een internationale handelsonderneming op het gebied van kantoorinrichting en kantoorartikelen. Ahrend verkoopt direct aan eindgebruikers. In eigen fabrieken in Nederland wordt een breed assortiment kantoormeubilair geproduceerd. De totale omzet van Ahrend in 1999 bedroeg EUR 446,3 miljoen. Certificaten van aandelen van Koninklijke Ahrend NV worden verhandeld op de Amsterdam Exchanges en de beurs van Frankfurt ('Freiverkehr' en elektronische handel). Voor meer informatie wordt verwezen naar www.ahrend.com.

Stonehaven Holding B.V.

Stonehaven is een door HAL Investments V B.V. en Egeria B.V. speciaal voor dit doel opgerichte besloten vennootschap.

HAL en Egeria zijn beide Nederlandse investeringsmaatschappijen met een aanzienlijk langere investeringshorizon dan de meeste andere investeringsmaatschappijen doordat zij geen tijdelijk beschikbaar gestelde gelden van derden beheren.

Voor meer informatie over HAL en Egeria wordt verwezen naar www.halinvestments.nl respectievelijk www.egeria.nl.

Voor nadere informatie:

Koninklijke Ahrend N.V.
Jelle Miedema
Tel: 020 5305206
E-mail: (jmiedema@ahrend.com)

Stonehaven Holding B.V.

Adviesbureau Klijnsma & Bodes B.V.
Mr. A.C. Bos
Tel: 070 313 10 31
Mob: 06 53 58 36 10

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie