Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toonladder tijdelijk in schoolgebouw aan Van Heukelumstraat

Datum nieuwsfeit: 05-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Nieuwegein

Onderwijs Toonladder tijdelijk in schoolgebouw aan Van Heukelumstraat (5 januari)

De kinderen van basisschool de Toonladder kunnen vanaf 15 januari weer lessen volgen. De gemeente Nieuwegein brengt de school tijdelijk onder in een voormalig schoolgebouw aan de Van Heukelumstraat (de voormalige Rijnhuysenschool). Herhuisvesting van de school was nodig, nadat rond de jaarwisseling brand was gesticht in het scholencomplex aan de Lohengrinhof, waar de basisscholen de Toonladder en Vroonestein zijn gehuisvest. De totale schade is nog niet bekend. Het deel van het scholencomplex waar de Toonladder huisde, is niet meer te redden en zal vanaf maandag 8 januari worden gesloopt.

De gemeente benut de week van 8 januari om het schoolgebouw aan de Van Heukelumstraat weer geschikt te maken voor het geven van onderwijs. Dit houdt in dat:
· vloerbedekking wordt gelegd;
· kleine reparaties en verbeteringen worden uitgevoerd (glas, zonwering, loodgieterswerk, telefoon, alarminstallatie); · het nodige schilderwerk wordt verricht;
· het gebouw en het speelterrein worden schoongemaakt; · het speelterrein wordt hersteld, inclusief het plaatsen van hekken en fietsenrekken.
Op 15 januari zal ook voor het benodigde meubilair en lesmateriaal zijn gezorgd.
Het is nog niet duidelijk hoe lang de Toonladder aan de Van Heukelumstraat gehuisvest zal blijven.

De snelle herhuisvesting van de Toonladder was mogelijk door de welwillende medewerking van de huidige zes ´anti-kraak´-bewoners van de school aan de Van Heukelumstaat, en van de stichting Camelot, die bemiddelt tussen de gemeente en deze bewoners. Voor hen is onderdak gevonden in twee woningen in de Utrechtse wijk Lunetten. De 10 tot 12 kinderen waarvoor in de week van 8 tot en met 12 januari opvang geregeld moet worden, kunnen terecht in de andere locatie van de Toonladder, aan de Aert de Gelderhage in Galecop.

Vroonestein
Van het deel van het scholencomplex waar Vroonestein zit, zijn twee lokalen tijdelijk onbruikbaar geworden. Dit kan echter intern opgelost worden, zodat de kinderen van Vroonestein na de kerstvakantie (8 januari) weer gewoon les kunnen krijgen.

Ouderavond
Maandag 8 januari is er vanaf 19 uur een ouderavond op de locatie Aert de Gelderhage van de Toonladder. Op deze avond zijn alle betrokken instanties vertegenwoordigd, zodat vragen van ouders zoveel mogelijk direct beantwoord kunnen worden.

Brandje Meander
Vlak voor de jaarwisseling is er ook een klein brandje geweest in de openbare basisschool de Meander, aan de Morelgaarde in Batau Zuid. Vandalen hebben een raam vernield, en vervolgens vuurwerk naar binnen gegooid. De schade bedraagt tussen de 8.000 en 10.000 gulden. Intussen zijn zodanige maatregelen getroffen dat het onderwijs in de Meander kan gewoon doorgang vinden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie