Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwjaarsconcert van de Stad Gent

Datum nieuwsfeit: 06-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

N i e u w j a a r s c o n c e r t v a n d e S t a d G e n t o p 6 j a n u a r i

Drievoudig koninklijk cadeau. Naar goede gewoonte biedt het Gentse stadsbestuur de Gentse bevolking een gratis nieuwjaarsconcert aan in de Stedelijke Concertzaal De Bijloke. Op zaterdag 6 januari laat het Nationaal Orkest van België o.l.v. Adam Fischer Strauss, Offenbach en consoorten over aan anderen en viert het nieuwjaar met de Symfonie nr.97 van Joseph Haydn, de Concertante symfonie voor hobo, klarinet, fagot en hoorn van Wolfgang Amadeus Mozart en de Orkestsuite Hary Janos van Zoltan Kodaly.

Gastdirigent Adam Fischer (° in Boedapest, Hongarije) maakte naam als muziekdirecteur van gerenommeerde operahuizen als Graz, Karlsruhe, München en Kassel. Naast zijn operabedrijvigheden ontwikkelde hij ook een indrukwekkende concertactiviteit. Hij leidde de meest prestigieuze symfonische orkesten, als de Wiener Philharmoniker, het Boston Symphony Orchestra en de London Philharmonic. In 1987 stichtte hij het Haydn-Festival en richtte hij het Haydnorkest op, dat zijn standplaats heeft in het Esterhazypaleis in Eisenstadt.

De Hongaar Fischer heeft een boon voor de muziek van zijn landgenoot Kodaly en geniet een grote faam als vertolker van Haydn en Mozart. Dat moet de aanzet geven om dit bekoorlijke cadeau in levende lijve in ontvangst te komen nemen.

Praktisch

Zaterdag 6 januari om 20 uur in de Stedelijke Concertzaal De Bijloke, Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent.

Gratis kaarten (per 4 personen) vanaf 3 januari af te halen in de Stadswinkel, Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, tel. (09)266 70 40.

Informatie

Stedelijke Concertzaal "De Bijloke"/Stadsconcerten, Bijlokekaai 7, 9000 Gent, tel. (09)233 68 78, fax (09)225 65 82, e-mail (stadsconcerten@gent.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie