Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste voorronde NK Color Guard in Almere

Datum nieuwsfeit: 06-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Eerste voorronde NK Color Guard in Almere

ROTTERDAM - Color Guard Nederland (CGN), de overkoepelende organisatie voor Color Guards en Winter Guards in Nederland, houdt op zaterdag 6 januari 2001 de eerste nationale voorronde voor het NK Color Guard in Almere-Buiten.

De wedstrijd is de eerste krachtmeting van dit
seizoen. Ook Avant Courir uit Almere zal met twee groepen uitkomen in deze competitie. Avant Courir is meervoudig Nederlands kampioen.

De wedstrijd
wordt gehouden in Sporthal Almere-Buiten aan de Polderdreef 1 in Almere-Buiten en start om 19.00 met de jeugdklasse, waarin de jeugd van Avant Courir strijd met The Girls Gang uit Amersfoort en The Pride uit Huizen. In de A-Class zullen de ouderen van Avant Courir strijden tegen Focus uit Sneek, Turnlust uit Den Helder, TCS Starlight uit Sliedrecht, The Girls Gang uit Amersfoort, The Pride uit Huizen en Jong Beatrix uit Hilversum.

De hoogste klasse sluit het
programma af. Focus uit Sneek, Joint Adventure uit Amsterdam, Beatrix' uit Hilversum, Juliana uit Middelburg, The Girls Gang uit Amersfoort en The Pride uit Huizen komen hierin uit.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, via
075-6311839 of via onze website www.colorguard.org en kosten 15 gulden.

Meer informatie over CGN ? Bel Peter Jan de Werk via 010-4125652 of 06-51067218 of kijk op www.colorguard.org Emailen kan ook:
(info@colorguard.org)
Foto's zijn op aanvraag verkrijgbaar !

Wat is een Color Guard ?

Color
Guard is als eerste een hobby voor jonge - en oudere - mensen die zijn weerga niet kent. Het is een hobby met hierin alle facetten van spel, dans, competitie, conditie, discipline , choreografie en een flinke dosis sportiviteit. Color Guard wordt beoefend door mensen die houden van de combinatie spanning, inspanning en ontspanning. Het dansen, bewegen en het maken van de choreografie horen bij de ontspanning, de repetities hiervoor bij de inspanning en de onderlinge wedstrijden bij de spanning. Dit in de juiste mate gedoseerd maakt Color Guard zo ontzettend interessant voor iedereen die hier aan meedoet.

Wat is een Winter Guard ?
Een Color Guard is van oorsprong een showformatie die zomers - als onderdeel van een showkorps - aan de choreografie/ show een extra cachet geeft, door deze te accentueren met vlaggen, riffles, linten en andere kleurrijke attributen. Later is aan deze "tak van sport" een extra dimensie toegevoegd door als Color Guard - net zoals bij de bekende majorette en twirlgroepen - ook een choreografie/show te creëren op eigen mechanische muziek. Een Winter Guard is een Color Guard die deelneemt aan de Winter Guard competitie van de sectie Color Guard Nederland. Een Winter Guard bestaat minimaal uit 5 en ten hoogste uit 30 leden.

Wat is het Winter Guard circuit ?
Iedere winter wordt er door de Color Guard Nederland een Winter Guard competitie georganiseerd. Deze wedstrijden worden gehouden van januari t/m maart en worden afgesloten met de Nederlandse kampioenschappen (meestal het laatste weekend van maart). Daar wordt de Winter Guard Champion bekend gemaakt. De wedstrijden worden gehouden in grote sporthallen. Alle Winter Guard shows worden tijdens een contest gejureerd door 5 juryleden die vooral letten op het totale programma, de individuele (dans)bewegingen, het materiaalgebruik en de uitvoerig in het geheel. Color Guard Nederland is de enige organisatie op het Europese vasteland die het reglement van Winter Guard International (WGI) gebruikt. WGI is absoluut de grootste en meest ontwikkelde Color Guard bond van de wereld.

Color Guard Nederland/Color Guard
Netherlands

WGI European Regional
href="http://www.wgieurope.org">www.wgieurope.org

advertentie